Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 15:10

Βαρβιτσιώτης: Κοινός ευρωπαϊκός συντονισμός για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Γράφτηκε από την
Βαρβιτσιώτης: Κοινός ευρωπαϊκός συντονισμός για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Στο πιστοποιητικό εμβολιασμού αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης (20/1). Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «στόχος δεν είναι να περιορίσουμε αλλά να διευκολύνουμε τις μετακινήσεις».

«Στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής προσπάθειας για τον εμβολιασμό θα πρέπει να υπάρχει και το αντίστοιχο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού», ανέφερε στην ΕΡΤ1.

Εστιάζοντας στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σημείωσε ότι «το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα συμβάλει σε αυτήν την πανευρωπαϊκή προσπάθεια, ώστε να φτάσουμε στο γρηγορότερο άνοιγμα των ευρωπαϊκών οικονομιών και στις χωρίς περιορισμούς μετακινήσεις».

«Γι’ αυτό χρειάζεται κοινός ευρωπαϊκός συντονισμός», εξήγησε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η χώρα μας φάνηκε έτοιμη να αξιοποιήσει τις δόσεις που παραχωρήθηκαν από την ΕΕ, σε σύγκριση με άλλες χώρες, που δεν κατάφεραν να ξεκινήσουν με τέτοια αποτελεσματικότητα και ταχύτητα τον εμβολιασμό», τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Όπως συμπλήρωσε, «εκτός από υπερεπάρκεια εμβολίων, θα πρέπει να υπάρξει επίσης και υπερδιάθεση από πλευράς πολιτών για να μπορέσει να προχωρήσει ο εμβολιασμός στους πληθυσμούς, ώστε να φτάσουμε στον επιθυμητό στόχο του 70% του πληθυσμού της ΕΕ».

Τέλος, όσον αφορά την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι «είναι ένας διάλογος σε τεχνικό επίπεδο, που ξεκινάει μετά από τη σθεναρή στάση της Ελλάδος ότι δεν συζητάμε με αυτόν ο οποίος στο πεδίο επιβουλεύεται την εθνική μας κυριαρχία», και πως γίνεται μετά την απομάκρυνση του Oruc Reis από την περιοχή.


NEWSLETTER