Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 14:00

Ταραντίλης: Έχουμε μεγάλη αγωνία για το άνοιγμα των σχολείων (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Ταραντίλης: Έχουμε μεγάλη αγωνία για το άνοιγμα των σχολείων (Βίντεο)

Διανύουμε ένα κρίσιμο διάστημα αναφορικά με την πανδημία,  σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Προχωράμε με μικρά βήματα σε μια μερική κανονικότητα», σημείωσε επαναλαμβάνοντας αυτό που είπε χθες ο πρωθυπουργός στη Βουλή, ότι προτεραιότητα αποτελεί το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων.

«Έχουμε μεγάλη αγωνία για το άνοιγμα των σχολείων», σημείωσε ο κ.Ταραντίλης τονίζοντας πως παρόλο που η τηλεκπαίδευση πηγαίνει καλά δεν μπορεί να υποκταστήσει τον φυσικό χώρο διδιασκαλίας. «Σε κάθε περίπτωση θα έχουμε την εισήγηση της επιτροπής και θα αποφασίσουμε», πρόσθεσε. 

Όπως ανέφερε ο κ. Ταραντίλης, η κυβέρνηση εφαρμόζει κυλιόμενο σχέδιο σύμφωνα με το οποίο τα επιδημιολογικά δεδομένα των 7 προηγούμενων ημερών θα καθορίζουν τις επόμενες αποφάσεις. Αυτές, θα ανακοινώνονται κάθε Παρασκευή από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Ν. Χαρδαλιά.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει πλέον νόημα η αποστολή sms και η απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, δεδομένου ότι έχει ανοίξει, με τον τρόπο που έχει ανοίξει το λιανεμπόριο ο κ. Ταραντίλης τόνισε ότι πρέπει να γίνει αντιληπτό πως είναι «πάρα πολύ σημαντικό να τηρούμαι τα υπάρχοντα μέτρα». Πρόκειται για δύο πολύ συγκεκριμένα μέτρα τα οποία πρέπει να τηρηθούν ώστε να μην «αφήσουμε την πανδημία να μας ξεφύγει», υπογράμμισε τονίζοντας ότι η πανδημία είναι εύκολο να επεκταθεί αλλά είναι πολύ δύσκολο να την μειώσουμε. «Θέλουμε να τηρήσουμε ελεγχόμενη την κατάσταση της διασποράς», πρόσθεσε αναφερόμενος στη συνέχεια στις νέες μεταλλάξεις του ιού που αυξάνουν την μεταδοτικότητα του ιού. 

Όπως επίσης γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σύμφωνα με το ΑΠΕ, δεν υπάρχει διάσταση μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Ανάπτυξης σχετικά με τον χρόνο που θα ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα. 

Αναφερόμενος επίσης στους εμβολιασμούς, ο κ. Ταραντίλης σημείωσε ότι «προχωρούμε σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό».

«Οι εμβολιασθέντες, κάποιοι και με τη δεύτερη δόση, ξεπέρασαν τους 107.000 συνολικά και τους 15.000 αποκλειστικά τη χθεσινή μέρα. Είναι αυτονόητο πως ο ρυθμός των εμβολιασμών δεν είναι στατικός, είναι δυναμικός και εξαρτάται πρωτίστως από τις ποσότητες εμβολίων που παραλαμβάνει η χώρα μας», πρόσθεσε. 

«Όσα περισσότερα εμβόλια έρχονται, τόσο περισσότεροι εμβολιασμοί θα γίνονται, φροντίζοντας πάντα να υπάρχει ένα απόθεμα, ώστε να είναι εξασφαλισμένη για όλους η δεύτερη δόση. Προκειμένου να μην χάνεται κανένα εμβόλιο, δημιουργήθηκε μηχανισμός αναπλήρωσης. Αυτό σημαίνει ότι οι δόσεις από ραντεβού που δεν γίνονται, θα διατίθενται αμέσως στις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας, που θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης ανταπόκρισης», συνέχισε προσθέτοντας πως «ήδη από χθες προστέθηκαν στον μηχανισμό 65 Κέντρα Υγείας και 144 νέα σημεία εμβολιασμού».


NEWSLETTER