Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 22:50

Μπλόκο από το Ελεγκτικό Συνέδριο στις συμβάσεις για τη μίσθωση των 300 λεωφορείων με leasing

Γράφτηκε από την

 

Κόκκινη κάρτα έριξε το Ελεγκτικό Συνέδριο στα σχέδια συμβάσεων για την μίσθωση 300 λεωφορείων από την ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) που στόχο είχαν την αύξηση των δρομολογίων στην Αθήνα για την αποφυγή συνθηκών συνωστισμού.

Πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος οι 423 νεοπροσληφθέντες στην εταιρεία εκ των οποίων οι 367 είναι οδηγοί, ύστερα από την ολοκλήρωση του ελέγχου από το ΑΣΕΠ και την οριστικοποίηση της πρόσληψής τους, να είναι μεν σε θέση να πιάσουν τιμόνι από τις αρχές Μαρτίου, αλλά να μην υπάρχουν ...οχήματα.

Οπως έγινε σήμερα γνωστό, το Ελεγκτικό Συνέδριο απεφάνθη πως «κωλύεται η υπογραφή των τριών (3) σχεδίων σύμβασης για την προμήθεια από την Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ) Α.Ε. 90 αρθρωτών (με ρυμουλκό) και 210 κανονικών (διαξονικών) ντιζελοκίνητων λεωφορείων με χρηματοδοτική μίσθωση για τρία (3) έτη». Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε πως δεν απορρίφθηκαν προσφορές με μη νόμιμο τρόπο, ενώ το βασικό «αγκάθι» για την μη έγκριση των συμβάσεων αποτέλεσαν οι αποκλίσεις στις τεχνικές προδιαγραφές των οχημάτων και κυρίως αυτές που αφορούν στην απόκτηση οχημάτων χωρίς ή με ελάχιστα ανοιγοκλειόμενα παράθυρα, κάτι το οποίο αποτελεί κρίσιμο ζήτημα σε περίοδο πανδημίας.

Από την πλευρά της η ΟΣΥ σε ανακοίνωση που εξέδωσε προ ολίγου κάνει λόγο για «εσφαλμένη πληροφόρηση» (την οποία ωστόσο η ίδια είχε παράσχει) προσθέτοντας ότι μπορεί στην μπροσούρα που συνόδευε τα δεσμευτικά έγγραφα στα αρχικά μοντέλα των λεωφορείων τα παράθυρα να εμφανίζονταν ως μη ανοιγοκλειόμενα, αλλά στην εταιρία θα παραδοθούν αφού έχει προηγηθεί η σχετική μεταβολή και θα ανοιγοκλείνουν.

Μένει να φανεί πόσος χρόνος θα απαιτηθεί γι΄ αυτό δεδομένου ότι η διαδικασία αυτή θα προσθέσει κι άλλο χρόνο καθυστέρησης στην ενίσχυση των δρομολογίων την ώρα μάλιστα που η Αττική εξακολουθεί να βρίσκεται στο «κόκκινο» με τα σημερινά καταγεγραμμένα κρούσματα του κορονοϊού να φτάνουν τα 1.047.

Περισσότερα στο ethnos.gr