Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 12:15

Ξανθός για Κουφοντίνα: Με την αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης το τέλος φαίνεται να είναι προδιαγεγραμμένο

Γράφτηκε από την
Ξανθός για Κουφοντίνα: Με την αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης το τέλος φαίνεται να είναι προδιαγεγραμμένο

Στο κρίσιμο όριο της απώλειας ζωής έχει φτάσει η απεργία πείνας του καταδικασμένου για εγκληματικές ενέργειες Δημήτρη Κουφοντίνα, όπως αναφέρει σε δήλώσή του ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Ξανθός.

«Με τη μέχρι σήμερα αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης, το τέλος φαίνεται να είναι προδιαγεγραμμένο. Μετά από δεκαετίες στην Ευρώπη και για 1η φορά στην Ελλάδα θα έχουμε νεκρό απεργό πείνας. Και έμμεση επαναφορά της θανατικής ποινής» τονίζει ο κ. Ξανθός.

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί «αυτή η ακραία και τραυματική εξέλιξη να αποτραπεί».

Και εξηγεί: «Όχι μόνο για λόγους ισονομίας και σεβασμού στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάθε φυλακισμένου. Ούτε μόνο για λόγους αντοχών και ποιότητας της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Το όριο του θανάτου δεν πρέπει να ξεπεραστεί και για λόγους προστασίας του κύρους και της αξιοπιστίας της ιατρικής επιστήμης. Γιατί η κυβέρνηση και το Υπουργείο Δικαιοσύνης κρύβονται πίσω από τις εισαγγελικές αποφάσεις και μεταθέτουν την ευθύνη στους θεράποντες γιατρούς. Κατά παράβαση κάθε έννοιας ιατρικής δεοντολογίας, βιοηθικής και αποφάσεων διεθνών οργανισμών (ΠΟΥ, Διεθνής Ερυθρός Σταυρός, World Medical Association) που θεωρούν μη αποδεκτή ιατρική πράξη την αναγκαστική σίτιση απεργών πείνας».

Ο κ. Ξανθός καταλήγει: «Είναι ώρα να ενισχύσουμε τη φωνή της ανεκτικότητας και όχι του ιδεολογικά φορτισμένου τιμωρητισμού. Γιατί ούτε η Δημοκρατία εκδικείται, ούτε η Ιατρική μπορεί να χρησιμοποιείται από την Εξουσία για τη διαχείριση πολιτικών προβλημάτων που αφορούν τον πυρήνα του Κράτους Δικαίου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER