Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 12:30

Τσίπρας: Υπάρχει μια χοντροκομμένη κυβερνητική προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη

Γράφτηκε από την
Τσίπρας: Υπάρχει μια χοντροκομμένη κυβερνητική προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη

«Βρισκόμαστε εδώ και ένα μήνα μπροστά σε πρωτοφανείς αποκαλύψεις και μπροστά σε ένα σκάνδαλο που αφορά την απόπειρα συγκάλυψης αποτρόπαιων πράξεων. Έγινε μια χοντροκομμένη προσπάθεια συγκάλυψης» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο του θεάτρου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του δημοσίου διαλόγου.

«Θα περιμέναμε μια συγγνώμη για τα λάθη, τις ολιγωρίες και τις παραλείψεις της κυβέρνησης στον χειρισμό των υποθέσεων» όπως τόνισε, προσθέτοντας ότι «επιλέξατε σήμερα κύριε Μητσοτάκη, στα υπουργικά έδρανα να μην κάθεται η υπουργός Πολιτισμού κα Μενδώνη. Σύσσωμος ο κόσμος των τεχνών ζητά επιτακτικά να λάβει η υπουργός Πολιτισμού την πολιτική ευθιξία και να παραιτηθεί. Αντ’ αυτού κύριε Μητσοτάκη, εξακολουθείτε να την στηρίζετε».

Άφησε μάλιστα υπονοούμενα ότι η κα Μενδώνη μπορεί να εκβιάζει τον πρωθυπουργό και γι’ αυτό δεν την αποπέμπει. «Από μόνη της η κα Μενδώνη άλλαξε τον νόμο και κατάργησε τον κανονισμό για την αλλαγή του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου; Από μόνη της αποφάσισε να επιχειρήσει τη συγκάλυψη επί σειρά ημερών, δίνοντας τη δυνατότητα στον κύριο Λιγνάδη ενδεχομένως να εξαφανίσει ενοχοποιητικά στοιχεία στοιχεία; Από μόνη της αποφάσισε να ζητήσει την παραίτηση Λιγνάδη στις 6 του μηνός αλλά να μην προσφύγει στη Δικαιοσύνη, παρά να περιμένει αρκετές ημέρες αργότερα όταν υπήρξε μήνυση για μη παραγεγραμμένο αδίκημα;» αναρωτήθηκε.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αισθάνθηκε επίσης την ανάγκη, όπως τόνισε, να πει «ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους τόλμησαν, κουβαλώντας ένα βαρύ τραύμα στα βάθη της ψυχής τους, να ανοίξουν την ψυχή τους και να δείξουν δημόσια τις πληγές τους, παρά το ότι πολλοί από αυτούς που υπέδειξαν ως ενόχους ήταν πάρα πολύ ψηλά και είχαν εξουσία ή διασυνδέσεις με την εξουσία. Βρήκαν όμως τη δύναμη και ύψωσαν τη φωνή τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης θέλω να εκφράσω στην κα Μπεκατώρου που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER