Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 12:45

Χατζηδάκης: Έως 10 Μαρτίου σε λειτουργία η e-πλατφόρμα για την προσωρινή σύνταξη

Γράφτηκε από την

Για τις συντάξεις και την αντιμετώπιση των καθυστερήσεων που σημειώνονται στην απονομή τους μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται και ακόμα περισσότερο για να αντιμετωπιστεί η καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων» είπε στον ΣΚΑΪ 100,3.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η παρέμβαση του υπουργείου βασίζεται σε δυο επίπεδα, τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό και την απλούστευση των διαδικασιών μέσω νομοθετικής παρέμβασης.

Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΕΦΚΑ, μέχρι τις 10 Μαρτίου θα τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις για την προσωρινή σύνταξη, με στόχο να αρχίσουν να καταβάλλονται πριν από το Πάσχα.

Ο υπουργός προανήγγειλε ότι θα μπουν και τα ΚΕΠ στη διαδικασία απονομής συντάξεων και τόνισε ότι έχει αποφασιστεί να δοθεί ένα μπόνους στους υπαλλήλους που εκδίδουν τις συντάξεις.

Τι είπε για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Μιλώντας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα ανέφερε πως ο καταδικασμένος για τρομοκρατία και απεργός πείνας δεν έχει εξαντλήσει όλα τα δικαστικά μέσα.

«Πρέπει να εξαντλήσει όλα τα μέσα και να μην εκβιάζει την κυβέρνηση» δήλωσε.

Ο υπουργός έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τους Ρουπακιά και Μιχαλολιάκο διερωτώμενος «αυτοί που στηρίζουν τον Κουφοντίνα τι θα έλεγαν στην κυβέρνηση να υποχωρήσει και στα δικά τους αιτήματα αν προχωρούσαν σε απεργία πεινάς;».