Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 17:00

Εξηγήσεις Δρίτσα για τη φράση «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από την 17 Νοέμβρη»

Γράφτηκε από την
Εξηγήσεις Δρίτσα για τη φράση «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από την 17 Νοέμβρη»

Έντονη συζήτηση προκάλεσε η φράση που χρησιμοποίησε ο Θοδωρής Δρίτσας, πως «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17 Νοέμβρη» μέσω συνέντευξης που παραχώρησε.

Μάλιστα, ανακοίνωση επί του θέματος εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, η οποία καλούσε τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση στην τοποθέτηση αυτή.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προχώρησε σε διευκρινίσεις, μέσω των οποίων τονίζει: «Στην πρωινή σημερινή τηλεφωνική μου συνέντευξη στο πειραιώτικο ρ/σ “Κανάλι 1” και στη δημοσιογράφο κ. Λία Λάππα, ρωτήθηκα για τα δύο θέματα της επικαιρότητας, την υπόθεση Κουφοντίνα και την υπόθεση Λιγνάδη.

Όποιος ή όποια άκουσε τη συνέντευξη, μπορεί να διαπιστώσει με απόλυτη σαφήνεια ότι, με νηφάλιο τρόπο τεκμηρίωσα την άποψη μου, ότι για μία ακόμα φορά η ΝΔ παίζει ανεύθυνα και επικίνδυνα παιχνίδια εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων, στο φόντο της δράσης της τρομοκρατίας, δυναμιτίζοντας το κλίμα του δημοκρατικού διαλόγου».

Ο Θοδωρής Δρίτσας επισήμανε επίσης ότι «είναι αυτονόητο» πως η αναφορά του ότι «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν», αναφερόταν «στην ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες».

«Η τρομοκρατία απέτυχε, το κράτος δικαίου επικράτησε, αν και πλήρωσε βαρύ φόρο τιμής με αίμα. Οφείλω να το ξεκαθαρίσω, εάν η πιεστική, λόγω χρόνου, διατύπωση δεν είναι πλήρης και απολύτως σαφής και ξεκάθαρη», συνεχίζει και καταλήγει: «Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κανείς δικαίωμα να τη διαστρεβλώνει, προσδίδοντας εντελώς διαφορετικό νόημα από αυτό που είπα και εννοούσα».


NEWSLETTER