Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 08:29

Κουφοντίνας: Μαίνεται η πολιτική κόντρα - Το διπλό αίτημα των δικηγόρων του

Γράφτηκε από την
Κουφοντίνας: Μαίνεται η πολιτική κόντρα - Το διπλό αίτημα των δικηγόρων του


Τα αιτήματα του Δημήτρη Κουφοντίνα που κατέθεσαν οι δικηγόροι του αναμένεται να κριθούν σήμερα από το Συμβούλιο Εκτέλεσης Ποινών

Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει για τον Δημήτρη Κουφοντίνα με την πλευρά του «Λουκά» της 17 Νοέμβρη να προχωρά σε νομικής φύσεως κίνηση, θέλοντας λύση στο αδιέξοδο. Από την Τετάρτη τον Δημήτρη Κουφοντίνα εκπροσωπεί εκτός από την Ιωάννα Κούρτοβικ και ο δικηγόρος Θέμης Σοφός. Ο δικηγόρος κατέθεσε αιτήματα για αναστολή ποινής λόγω άμεσου κινδύνου για ανήκεστο βλάβη ή θάνατο, αλλά και για επανεξέταση της απόφασης που αφορά στη μεταγωγή του κρατουμένου.

Τα αιτήματα αυτά αναμένεται να κρίνει σήμερα, Πέμπτη, 4 Μαρτίου, το Συμβούλιο Εκτέλεσης Ποινών, με την πλευρά του Δημήτρη Κουφοντίνα να θέλει να βρεθεί λύση, δεδομένου ότι ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη έχει συμπληρώσει τις 55 ημέρες απεργίας πείνας και αρκετές απεργία δίψας.

Μαίνεται η κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τον Δημήτρη Κουφοντίνα
Στο πολιτικό σκηνικό, πάντως, η αντιπαράθεση ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται μετά και τις τελευταίες δηλώσεις του Θοδωρή Δρίτσα ότι κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17 Νοέμβρη. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον σάλο που ξέσπασε για τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα, κράτησε αποστάσεις, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι «την Αριστερά και την προοδευτική παράταξη τις χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με την τρομοκρατία. Γιατί για εμάς υπέρτατη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή. Και σε αυτό δεν χωράει δεύτερη κουβέντα».

Ωστόσο, η Νέα Δημοκρατία δεν έριξε τους τόνους με την αντιπαράθεση να συνεχίζεται και στη Βουλή ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη να συγκρούεται με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. «Ο κ. Δρίτσας έκανε μια συγκεκριμένη δήλωση. Ανασκεύασε μετά αλλά αυτό δεν αναιρεί την αρχική του δήλωση η οποία ήταν τρομακτική», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, απαντώντας στον πρώην υπουργό Οικονομικών, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα ότι η Αριστερά σε όλες τις εκφάνσεις της και σε όλη της την ιστορική διαδρομή έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της απέναντι στην τρομοκρατία.


Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης προχώρησε κι άλλο την κόντρα ταυτίζοντας μέρος της Αριστεράς με την τρομοκρατία. Ανέφερε, δηλαδή, ότι «πολλές εκφάνσεις της Αριστεράς, ιστορικά, είχαν εξαιρετικά στενές σχέσεις με την τρομοκρατία».

Απευθυνόμενος στον Δημήτρη Κουφοντίνα ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω: «Ο Δημήτρης Κουφοντίνας φέρεται προς την ελληνική κοινωνία σαν ένα κακομαθημένο παλιόπαιδο. Νομίζει ότι έχει κάποιο θείο δικαίωμα να του φέρονται με ξεχωριστό και ιδιαίτερο τρόπο όλοι οι άλλοι. Εμείς δεν αναγνωρίζουμε στον Δημήτρη Κουφοντίνα κανένα θείο δικαίωμα να του συμπεριφερόμαστε με ξεχωριστό τρόπο. Οι νόμοι ισχύουν για όλους, είναι ίδιοι για όλους, η δημοκρατία δεν εκδικείται αλλά η δημοκρατία δεν κάνει και χατίρια». Διευκρίνισε δε ότι «κανένας μας δεν θέλει να πεθάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Η δική μου προσωπική εκτίμηση είναι ότι δεν θα πεθάνει κιόλας. Γιατί οι γιατροί είναι εκεί και έχουν την ευθύνη να κάνουν ό,τι πρέπει για να μην πεθάνει».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε σχολιάσει μεταξύ άλλων ότι «θα είναι πολύ μεγάλο ατόπημα, να γίνουμε Τουρκία και να πεθάνει ένας απεργός πείνας σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Σας το λέω, όχι για πολιτική αντιπαράθεση αλλά επειδή έχετε την ευκαιρία να μην πεθάνει ένας άνθρωπος. Δεν είναι καλό για τη Δημοκρατία, δεν είναι καλό για κανέναν».

Πηγή: ethnos.gr/

 


NEWSLETTER