Τρίτη, 09 Μαρτίου 2021 19:56

Οχι του ΚΚΕ στην πρόταση Βαρουφάκη για κοινό μέτωπο κατά της καταστολής

Γράφτηκε από την
Οχι του ΚΚΕ στην πρόταση Βαρουφάκη για κοινό μέτωπο κατά της καταστολής

Το ΚΚΕ απαντά πως στο πλαίσιο που "δημιούργησε" η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, "πατάει" τώρα η ΝΔ "για να απογειώσει το “όργιο” τρομοκρατίας και καταστολής".

Αρνητική ήταν η απάντηση του ΚΚΕ στην πρόταση του Γιάνη Βαρουφάκη για κοινή δράση απέναντι στην αστυνομική βία.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Κυριακή, μετά τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 απηύθυνε έκκληση στο ΚΚΕ και στον ΣΥΡΙΖΑ για κοινή δράση για "να προστατεύσουμε την Δημοκρατία και τους πολίτες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη!".

Ωστόσο, όπως απαντά ο Περισσός, "η αναμέτρηση με την κυβερνητική πολιτική" κρίνεται στη "τη μαζική "οργανωμένη απειθαρχία" στα κατασταλτικά μέτρα κι όχι σε συνεργασίες των “κορυφών” των πολιτικών κομμάτων, που τελικά αξιοποιούνται για άλλου είδους πολιτικές σκοπιμότητες".

Παράλληλα, το ΚΚΕ "χρεώνει" στον ΣΥΡΙΖΑ πως επί κυβέρνησής του ενισχύθηκε η αστυνομική βία και οι "κατασταλτικοί μηχανισμοί".

Νωρίτερα, το Μέρα25 εξέφρασε με ανακοίνωσή του την απογοήτευσή του για τη μη απάντηση εκ μέρους ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για την πρότασή του.

Η απαντητική επιστολή του ΚΚΕ:
"Προς κύριο Κώστα Μπιτσάνη, Συντονιστή της ΚΕ του ΜΕΡΑ 25

Θέμα: Απάντηση στην πρόσκληση του ΜΕΡΑ 25 για “κοινή δράση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΜΕΡΑ25 για την προστασία της Δημοκρατίας”

Η όξυνση της αστυνομικής βίας, της καταστολής και του αυταρχισμού είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής. Σε συνθήκες δε πανδημίας οι κυβερνήσεις αξιοποιούν – ως πρόσχημα – τα περιοριστικά μέτρα, για να επιβάλλουν μόνιμες απαγορεύσεις στη μαζική λαϊκή δράση. Αυτό υπηρετεί και στην Ελλάδα η κυβέρνηση της ΝΔ.

Το ΚΚΕ, τα μέλη και οι φίλοι του στα σωματεία και τους μαζικούς φορείς, παλεύουν καθημερινά, ώστε τα ζητήματα του αυταρχισμού, της εργοδοτικής βίας, της προστασίας των λαϊκών δικαιωμάτων, να είναι στην προμετωπίδα της εργατικής – λαϊκής πάλης. Σε ό,τι μας αφορά αυτό εκφράστηκε και με τη μαζική “οργανωμένη απειθαρχία” στα κατασταλτικά μέτρα που παίρνονται με πρόσχημα την πανδημία.

Εκεί είναι που τελικά κρίνεται η αναμέτρηση με την κυβερνητική πολιτική κι όχι σε συνεργασίες των “κορυφών” των πολιτικών κομμάτων, που τελικά αξιοποιούνται για άλλου είδους πολιτικές σκοπιμότητες και “αθωώνουν” δυνάμεις που – κι από κυβερνητικές θέσεις - ανέχτηκαν και κυρίως ενίσχυσαν την αστυνομική βία, τους διάφορους κατασταλτικούς μηχανισμούς, την περιστολή συνδικαλιστικών και λαϊκών δικαιωμάτων, με αλλαγές στο νομοθετικό – κι όχι μόνο – πλαίσιο, πάνω στο οποίο πατά και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ για να απογειώσει το “όργιο” τρομοκρατίας και καταστολής.

Για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

Αχιλλέας Κανταρτζής

Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ".

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER