Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 15:00

Γεραπετρίτης: Παρατηρείται ένας πολιτικός εναγκαλισμός με φαινόμενα που παράγουν βία (Βίντεο)

Γεραπετρίτης: Παρατηρείται ένας πολιτικός εναγκαλισμός με φαινόμενα που παράγουν βία (Βίντεο)

«H ελληνική κοινωνία δεν πρέπει να παραδοθεί στα κηρύγματα διχασμού και μισαλλοδοξίας» επισημαίνει ο υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης κάνοντας λόγο για «κηρύγματα μίσους από νεοαγανακτισμένους».

Παραχωρώντας συνέντευξη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 τόνισε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση καταδικάζει τα φαινόμενα βίας από όπου κι αν προέρχονται, αλλά δεν δέχεται πως «η βία φέρνει βία», καθώς κάτι τέτοιο αποτελεί το τέλειο άλλοθι για τον διχασμό. Όπως εξήγησε, είναι εντελώς διαφορετικό αυτό που είδαμε χθες με την επίθεση που θα μπορούσε να στοιχίσει τη ζωή του αστυνομικού που λιντσαρίστηκε από μια ομάδα κουκουλοφόρων σε σχέση με το περιστατικό της Κυριακής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης εις βάρος πολίτη, το οποίο από την πρώτη στιγμή διερευνάται και θα αποδοθούν ευθύνες.

Παράλληλα το μέλος της κυβέρνησης σημείωσε ότι υπάρχουν κομμάτια της κοινωνίας και της πολιτικής που επενδύουν πάνω στην αγανάκτηση πολιτών, την οποία τα ίδια καλλιεργούν. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν μέσα σε μια περίοδο που αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη υγειονομική κρίση, αλλά κάποια κόμματα και συλλογικότητες κάνουν καλέσματα βάζοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία» όπως είπε με νόημα.

Τέλος, υπογράμμισε ότι υπάρχει ένας πολιτικός εναγκαλισμός με φαινόμενα που παράγουν βία, όπως είναι η στήριξη στον Δημήτρη Κουφοντίνα και η κάλυψη παράνομων καταλήψεων σαν αυτή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στρέφοντας τα πυρά του κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.