Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 18:53

Κυμπουρόπουλος: Ψήφισε κατά του δικαιώματος στις αμβλώσεις - Αποστάσεις από Νέα Δημοκρατία

Γράφτηκε από την
Κυμπουρόπουλος: Ψήφισε κατά του δικαιώματος στις αμβλώσεις - Αποστάσεις από Νέα Δημοκρατία

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος τάχθηκε κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση - Αδειασμα από Νέα Δημοκρατία.

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η έγκριση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιου Κυμπουρόπουλου, σε ψήφισμα που αναφέρει πως η ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού «πρέπει πάντα να προστατεύεται, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης». Συγκεκριμένα, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος βρίσκεται ανάμεσα σε ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που τάχθηκαν υπέρ της ψηφοφορίας.

Η τροπολογία υποστηρίζει πως όλοι οι άνθρωποι έχουν το εγγενές δικαίωμα στη ζωή και ότι η ανθρώπινη ζωή πρέπει πάντοτε να προστατεύεται, αρχής γενομένης από τη στιγμή της σύλληψης χωρίς να λαμβάνει υπόψη το δικαίωμα στην επιλογή και αυτοδιάθεση των γυναικών στα σώματα τους και το δικαίωμα στην άμβλωση.

Αποστάσεις από τη Νέα Δημοκρατία για την ψήφο Κυμπουρόπουλου

Σαφείς αποστάσεις από τον ευρωβουλευτή, Στέλιο Κυμπουρόπουλο πήρε η Νέα Δημοκρατία.«Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του», αναφέρει χαρακτηριστικά η Νέα Δημοκρατία.

Να σημειωθεί, άλλωστε, «όχι» στο ζήτημα ψήφισαν οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Κύρτσος, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ και Θοδωρής Ζαγοράκης.

Σε κάθε περίπτωση από τον ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν έντονα με τον εκπρόσωπου Τύπου του κόμματος, Νάσου Ηλιόπουλου να εξαπολύει τα πυρά. «Η ψήφος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση είναι ντροπή για τη χώρα. Η «μεταρρύθμιση" προχωράει, επόμενη στάση κυνήγι μαγισσών», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER