Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 09:54

Προανακριτική Παππά: Κατάθεση Τόμπρα και «θύελλα» για κατ’ αντιπαράσταση

Γράφτηκε από την
Προανακριτική Παππά: Κατάθεση Τόμπρα και «θύελλα» για κατ’ αντιπαράσταση

Πολεμικό αναμένεται το κλίμα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την εξώδικη δήλωση του Χρήστου Καλογρίτσα


Στο «ζουμί» μπαίνει από σήμερα στις 10 το πρωί η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών του Νίκου Παππά, με την έναρξη εξέτασης των μαρτύρων και πρώτο τον Κυριάκο Τόμπρα, μετά το επαναληπτικό αρνητικό τεστ κορονοϊου που έθεσε τέλος στην καραντίνα του.

Ο κ. Τόμπρας θεωρείται πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση διερεύνησης των καταγγελλόμενων μεθοδεύσεων του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών για την απόκτηση καναλιού επιρροής της Κουμουνδούρου με «μπροστινό» τον κ. Καλογρίτσα, καθώς βάσει της δικογραφίας είναι αυτός που μεσολάβησε για την επίτευξη της συμφωνίας ανάμεσα στον Χρήστο Καλογρίτσα και τον λιβανέζικο κολοσσό CCC συμφερόντων Χούρυ, για τα πολυσυζητημένα 3 εκατομμύρια ευρώ. Συνεπώς κρίνεται ότι έχει άριστη γνώση των παρεμβάσεων ή μη του κ. Παππά.

Η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται θυελλώδης, καθώς της εξέτασης Τόμπρα, θα προηγηθεί η συζήτηση επί της εξώδικης δήλωσης του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, με την οποία ζητάει την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του ίδιου με τους Σάμερ Χούρυ και Κυριάκο Τόμπρα, ως τα τρία πρόσωπα που γνώριζαν - κατά τον ίδιο - το πραγματικό περιεχόμενο της συμφωνίας και του Φουάντ Χούρυ με τον Κυριάκο Τόμπρα για το e-mail που φέρονται να έχουν ανταλλάξει με αναφορές στις κωδικές ονομασίες «Λευκός Οίκος» και «White Porscha», παραπέμποντας σε πολιτικά πρόσωπα και φορείς.

Το κλίμα έχει προδιαγραφεί ήδη από τις «πολεμικές» ανακοινώσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με φόντο το εξώδικο και δηλητηριώδεις αιχμές περί σκευωρίας Βατερλώ γελοιοποίησης και έκδηλου πανικού μπροστά στους μάρτυρες, αντίστοιχα.


Πηγή: reader.gr

 


NEWSLETTER