Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 11:18

Ντόρα Μπακογιάννη: Γιατί η Τουρκία ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια

Γράφτηκε από την
Ντόρα Μπακογιάννη: Γιατί η Τουρκία ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια

Τι είπε η Ντόρα Μπακογιάννη για τα ελληνοτουρκικά, τα κορονοπάρτι και τις μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα

Για τα ελληνοτουρκικά ζητήματα και την αντιπαράθεση του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη συνάντησή τους στην Άγκυρα μίλησε στον ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη. Η ίδια αναφέρθηκε ακόμη στα φαινόμενα συνωστισμού και στα κορονοπάρτι ενώ ερωτηθείσα για το αν θα πάει το Πάσχα στην Κρήτη ανέφερε: «Μόνο αν ανοίξει η κυβέρνηση τις μετακινήσεις θα πάω».

Η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αλλάξει την πολιτική σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά. Πλέον υπάρχει πλήρης ταύτιση των ελληνοτουρκικών με τα ευρωτουρκικά. Όπως σημείωσε η ίδια, τώρα ξεκίνησε να φαίνεται το αποτέλεσμα, ειδικά μετά τον Έβρο και αυτό ενόχλησε τους Τούρκους. «Η Ελλάδα δεν φοβάται κανέναν διάλογο. Λαμπρά έπραξε ο Δένδιας», σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη, εξηγώντας πως οι δυσκολίες με τους Τούρκους δεν βρέθηκαν χτες. «Κάνουν επιθετική εξωτερική πολιτική και αμφισβητούν συνθήκες που έχουν υπογράψει. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι καθαρά. Θα συνεχιστεί ο διάλογος».

Η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας στην περιοχή, τόνισε η κυρία Μπακογιάννη και πρόσθεσε πως δεν πάει να δημιουργήσει πρόβλημα σε κανέναν. «Ως δύναμη σταθερότητας, υποστηρίζοντας το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας θα συνεχίσει το διάλογο. Στην Τουρκία δεν αρέσει αυτό, όπως και ότι η Ευρώπη τάσσεται υπέρ της Ελλάδας». «Αυτό που ψάχνουμε είναι να συμφωνήσουμε στους κανόνες τους παιχνιδιού. Οι Τούρκοι αρνούνται τους κανόνες του παιχνιδιού», σημείωσε η κυρία Μπακογιάννη. Εκτίμησε, επίσης, ότι αν οι Τούρκοι αποφασίσουν ότι δεν τους συμφέρει αυτή η πολιτική και έχουν απέναντί τους τη διεθνή κοινότητα, πιθανότατα θα αλλάξουν στάση.


Εξήγησε, στη συνέχεια, ότι αυτό που ενόχλησε την Τουρκία είναι ότι ο Νίκος Δένδιας είπε ξεκάθαρα ότι οι διαφορές μας είναι ευρωτουρκικές. «Αυτό φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση την Τουρκία. Δεν μπορεί οι Τούρκοι να υψώνουν τους τόνους και να περιμένουν να μείνουμε μουγγοί».


Κορονοπάρτι και Πάσχα
«Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι η αντίσταση κατά της αρχής είναι να διασπείρουν τον κορονοϊό και να στείλουν τους γονείς τους ή τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους στις ΜΕΘ», είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε, μάλιστα, ότι δεν μπορείς να βάζεις τους αστυνομικούς να τρέχουν πίσω από κάθε παιδί. «Ο παραλογισμός δεν παλεύεται».

«Σίγουρα έχουν γίνει λάθη, όπως κι από όλες τις κυβερνήσεις της Ευρώπης. Κανένας δεν έχει το εγχειρίδιο της επιτυχίας. Έχουμε μπροστά μας το Πάσχα. Ο καθένας θα πει τη δική του γνώμη. Η κυβέρνηση καλείται να τετραγωνίσει τον κύκλο». Για το Πάσχα, η κυρία Μπακογιάννη υποστήριξε ότι θα μπορούσαμε με τεστ και ελέγχους να πάμε στα χωριά μας, αν φυσικά το επιτρέψει και η επιτροπή. «Η κυβέρνηση ακούει τις εισηγήσεις και από εκεί και πέρα θα αποφασίσει. Τις τελικές αποφάσεις τις παίρνει η κυβέρνηση, δεν κρύβεται πίσω από την επιτροπή».

Τέλος, για το αν θα πάει η ίδια στην Κρήτη το Πάσχα, σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις της, σχολίασε πως θα το κάνει εφόσον επιτραπούν οι μετακινήσεις, αλλιώς θα μείνει σπίτι της. «Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του», ανέφερε.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER