Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021 14:30

Χαρδαλιάς: Ανοικτό το ενδεχόμενο σταδιακής μονιμοποίησης 2.500 εποχικών υπαλλήλων

Γράφτηκε από την
Χαρδαλιάς: Ανοικτό το ενδεχόμενο σταδιακής μονιμοποίησης 2.500 εποχικών υπαλλήλων

Η προετοιμασία ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου ήταν το αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά με την ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την εκταμίευση 102 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την αγορά μηχανημάτων έργου που θα μπουν στη μάχη της αντιπυρικής περιόδου.

Ανέφερε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ σύμφωνα με τη ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, ότι η Πολιτική Προστασία θα έχει αυτόνομο πρόγραμμα στο νέο ΕΣΠΑ και μέσω αυτού, απελευθερώθηκαν 46 εκατ. ευρώ από τα ΠΕΠ ,τα οποία θα προστεθούν στην ενίσχυση των δήμων. Επίσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει η σταδιακή μονιμοποίηση των 2.500 εποχικών υπαλλήλων.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απευθυνόμενος στους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, τόνισε: «Είμαστε άμεσοι συνεργάτες και έχουμε πολλή δουλειά για να προφυλάξουμε το μέλλον των παιδιών μας και αυτό το καλοκαίρι». Υπογράμμισε, επίσης, τον σημαντικό ρόλο της ΚΕΔΕ και του συνόλου της Αυτοδιοίκησης για να διαμορφωθεί ένα περιβάλλον ασφάλειας για τους πολίτες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, ζήτησε αποσαφήνιση αρμοδιοτήτων, ώστε οι δήμοι και οι άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς να γνωρίζουν τα όρια ευθυνών τους. Ακόμη, επισήμανε τις χρονοβόρες διαδικασίες που σήμερα απαιτούνται για τον καθαρισμό των οικοπέδων. Τέλος, υπογράμμισε τη σημασία της έγκαιρης ενίσχυσης των δήμων και των συνδέσμων τους με τους απαραίτητους πόρους, τα μέσα και το προσωπικό για την αντιπυρική περίοδο.


NEWSLETTER