Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 19:36

Γιάννης Λαγός: Εστειλε επιστολή στους ευρωβουλευτές για να μην πάει φυλακή! (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Γιάννης Λαγός: Εστειλε επιστολή στους ευρωβουλευτές για να μην πάει φυλακή! (βίντεο)

Κι όμως, ο Γιάννης Λαγός, λίγες ώρες πριν την σύλληψή του, έστειλε επιστολή απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές.

Eπιστολή προς τους ευρωβουλευτές έστειλε το βράδυ της Δευτέρας, κάποιες ώρες πριν την άρση της ασυλίας του, ο Γιάννης Λαγός μέσα από την οποία ζητούσε, να μην τον στείλουν στην φυλακή.

Σύμφωνα με το Mega, ο ίδιος στο γράμμα που απέστειλε παρουσιάζει τον εαυτό του σαν θύμα ενώ ανασκευάζει τις κατηγορίες για τις οποίες έχει καταδικαστεί. Στην επιστολή μάλιστα έλεγε, απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές, πως όποιος επιθυμεί μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του μέσω email, για περισσότερες πληροφορίες.

Τι αναφέρει στο γράμμα:

Aγαπητέ συνάδελφε,

Σε παρακαλώ λάβε υπόψιν σου ότι ψηφίζοντας υπέρ της άρσης ασυλίας μου συμβάλλεις σε μια άνευ προηγουμένου πολιτική δίωξη. Είναι πολύ ωραίο που υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία όσον αφορά στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν αυτό συμβαίνει στη Μιανμάρ ή στο Καζακστάν, όμως τι γίνεται όταν αυτό συμβαίνει εντός των ευρωπαϊκών συνόρων;

Ειδική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ θα «υποδεχτεί» τον Λαγό

Σημειώνεται ότι για την μεταφορά του Γιάννη Λαγού, ειδική ομάδα αστυνομικών θα ταξιδέψει μέχρι το Βέλγιο και αεροπορικώς θα φέρει πίσω τον καταδικασμένο. Ειδικά οχήματα θα τον μεταφέρουν στις δικαστικές Αρχές ώστε να εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Να θυμίσουμε ότι στην ψηφοφορία, η οποία διενεργήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και τα αποτελέσματά της ανακοινώθηκαν το πρωί της Τρίτης, 658 ψήφισαν υπέρ και 25 κατά. Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα η αρμόδια επιτροπή JURI του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε το «πράσινο φως» για την άρση ασυλίας του Γιάννη Λαγού, λόγω της καταδίκης του για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και οπλοκατοχή.

Συγκεκριμένα, με ψήφους 22 υπέρ και 2 κατά η επιτροπή JURI εισηγήθηκε την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής. Για τη δεύτερη υπόθεση σχετικά με τη προσβολής συμβόλου, όταν ο Γιάννης Λαγός είχε σκίσει εντός του Ευρωκοινοβουλίου τη σημαία της Τουρκίας, η εισήγηση ήταν αρνητική.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και οπλοκατοχή, ενώ έχει και δεύτερη καταδίκη εννέα μηνών με αναστολή για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο Συνεργείο το 2013.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER