Παρασκευή, 07 Μαϊος 2021 12:45

Χατζηδάκης: Όσοι μιλούν για κατάργηση του οκτάωρου είναι ψεύτες χωρίς χαλινάρι (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Χατζηδάκης: Όσοι μιλούν για κατάργηση του οκτάωρου είναι ψεύτες χωρίς χαλινάρι (Βίντεο)

Απάντηση σε όσους μιλούν για κατάργηση του οκτάωρου μέσω του νέου εργασιακού νομοσχεδίου που ετοιμάζεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση έδωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης χαρακτηρίζοντάς τους ψεύτες.

«Αυτοί που μιλούν για επερχόμενη κατάργηση του οκταώρου ξεχνούν ότι είμαστε κράτος-μέλος της ΕΕ. Ακόμα και να ήθελε μια κυβέρνηση να καταργήσει το οκτάωρο, το πενθήμερο και τις 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα, δεν μπορεί να το κάνει γιατί υπάρχει ο ευρωπαϊκός κοινωνικός χάρτης» επεσήμανε ο αρμόδιος υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής (7/5).

«Όσοι τα λένε ή είναι παντελώς άσχετοι ή είναι ψεύτες χωρίς κανένα χαλινάρι» δήλωσε χαρακτηριστικά και εξήγησε: «Στο νομοσχέδιο θα υπάρχει ειδικό άρθρο το οποίο θα κατοχυρώνει ακόμη μια φορά το οκτάωρο, το πενθήμερο και τις 40 ώρες εργασίας την εβδομάδα».

 Όλη η συζήτηση γίνεται για το θέμα της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, που είναι νόμος ο οποίος ισχύει στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια και τον οποίο, ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης και σχολίασε «πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν τον άγγιξε».


NEWSLETTER