Τρίτη, 11 Μαϊος 2021 20:04

Δικαστήριο για υπόθεση Siemens: Στο ΠΑΣΟΚ τα χρήματα από τα «μαύρα ταμεία»

Γράφτηκε από την
Δικαστήριο για υπόθεση Siemens: Στο ΠΑΣΟΚ τα χρήματα από τα «μαύρα ταμεία»

Καθαρογράφηκε η απόφαση για την υπόθεση Siemens και το δικαστήριο καταλήγει σε 4.500 σελίδες ότι τα χρήματα από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens έφτασαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση: «Το δικαστήριο πείθεται ότι το ΠΑΣΟΚ αποτελούσε τον τελικό αποδέκτη του ποσού αυτού στο πλαίσιο της παράνομης χρηματοδότησης που υλοποιούσε η Siemens, σταθερά, συστηματικά και διαχρονικά και αφορούσε τα πολιτικά κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι στην απολογία του ως κατηγουρούμενος ο Θόδωρος Τσουκάτος είχε στραφεί κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, όπως γράφει το tvxs.gr.

Το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε κατηγορηθεί ότι έλαβε το ποσό του ενός εκατομμυρίου γερμανικών μάρκων (420.000 ευρώ) από τον γερμανικό κολοσσό το 1999 και τότε είχε στραφεί κατά των πρώην συντρόφων του αρκετές φορές, οι οποίοι τον μεταχειρίστηκαν -όπως είπε- ως «αποδιοπομπαίο τράγο» και «μαύρο πρόβατο», ενώ «όλο το πολιτικό σύστημα για την ιδιωτική χρηματοδότηση των κομμάτων έκανε τον βλάκα».

Παράλληλα ζήτησε συγγνώμη για την «παρανομία»: «Δεν έδωσα μεγάλη σημασία λόγω της πίεσης της δουλειάς και της ανάγκης να έρθουν χρήματα» στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. «Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τον ελληνικό λαό, από τους ψηφοφόρους που μας στήριξαν, από την ελληνική Δικαιοσύνη αλλά και τους 12 ανθρώπους που ενεπλάκησαν άθελά τους για να έρθουν τα χρήματα από τη Siemens στο κόμμα. Δεν ζητώ συγνώμη από τη ηγεσία του κόμματός μου που με εγκατέλειψε και με έκανε αποδιοπομπαίο τράγο, σάκο του μποξ για τα άλλα κόμματα, και στόχο της τρομοκρατίας. Απαιτώ να μου ζητήσει συγνώμη γιατί δεν είπε την αλήθεια» ανέφερε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

 


NEWSLETTER