Πέμπτη, 27 Μαϊος 2021 14:10

Χαλαρώνουν τα μέτρα στη Βουλή: Έως 120 βουλευτές στην Ολομέλεια

Γράφτηκε από την
Χαλαρώνουν τα μέτρα στη Βουλή: Έως 120 βουλευτές στην Ολομέλεια

Στους 120 αυξάνεται ο αριθμός των βουλευτών που θα μπορούν να έχουν ταυτόχρονη φυσική παρουσία στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ αυξάνονται και οι βουλευτές που θα μπορούν να βρίσκονται στις άλλες αίθουσες όπου συνεδριάζουν οι κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Σύμφωνα με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, ο αριθμός των βουλευτών που θα μπορούν να παρευρίσκονται ταυτόχρονα στην αίθουσα της Ολομέλειας αυξάνεται στους 120, ακολουθώντας τη γενική χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας.

Όπως εξήγησε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Σώματος, Κωνσταντίνος Τασούλας, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, σε αυτήν την απόφαση συνέβαλε η πρόσφατη σχετική ΚΥΑ για τους κλειστούς συνεδριακούς χώρους, το γεγονός ότι η αίθουσα της Ολομέλειας έχει υψηλή οροφή και δέχεται μεγαλύτερες ποσότητες φρέσκου αέρα, καθώς και ότι η πλειοψηφία των βουλευτών έχει ήδη εμβολιαστεί. Συγκεκριμένα, πάνω από 200 βουλευτές έχουν λάβει την πρώτη δόση, ενώ πάνω από 150 έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Ωστόσο, ο κ. Τασούλας τόνισε ότι «το κρίσιμο είναι να μη γυρίσουμε πίσω» και πρόσθεσε πως διατηρείται η δυνατότητα επιστολικής ψήφου για βουλευτές οι οποίοι π.χ. βρίσκονται σε καραντίνα.


NEWSLETTER