Τρίτη, 01 Ιουνίου 2021 11:59

Κεραμέως για εισαγωγικό: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μπαίνουν οι μαθητές στα ΑΕΙ με βαθμό 1

Γράφτηκε από την


«Ο κ. Τσίπρας μιλάει για ιδιωτική εκπαίδευση και δεν μιλάει για τα δημόσια ΙΕΚ που έχουν πολλές ειδικότητες», σημείωσε η κ. Κεραμέως


Απάντηση στα πυρά που δέχεται σχετικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με το νέο σύστημα εισαγωγής που θα εφαρμοστεί από τις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις στα πανεπιστήμια, έδωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

 
Κεραμέως για Πανελλήνιες 2021: «Το μόνο εύκολο είναι να πούμε όλοι στα πανεπιστήμια»
Αντικρούοντας τα πυρά που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε κάνει λόγο για «σφαγή εισακτέων», απάντησε ότι δεν καταλαβαίνει αυτό που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Να μπαίνει κάποιος στο Πανεπιστήμιο με 1 στα 20», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε μάλιστα, πως στα τμήματα στα οποία αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η βάση εισαγωγής ήταν 1,7 στα 20 και μόνο 3 στους 100 μαθητές αποφοιτούσαν κάθε έτος.

«Αυτό θέλουμε; Θέλουμε τα παιδιά μας να μπαίνουν στο πανεπιστήμιο και να μην έχουν προοπτική; Ο κ. Τσίπρας μιλάει για ιδιωτική εκπαίδευση και δεν μιλάει για τα δημόσια ΙΕΚ που έχουν πολλές ειδικότητες. Είναι σωστό να πληρώνουμε φοιτητές που τους οδηγούμε σε αδιέξοδο; Ένας στους τέσσερις που φοιτά σε δημόσιο ΙΕΚ είναι απόφοιτος Πανεπιστημίου», είπε η υπουργός Παιδείας και συνέχισε: «Θέλουμε τα παιδιά να έχουν λύσεις και επιλογές. Το μόνο εύκολο είναι να πούμε όλοι στα πανεπιστήμια».
Πηγή: ethnos.gr