Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 14:00

Πελώνη: Σταθεροποιείται η κατάσταση στη Μύκονο - Σημειακές παρεμβάσεις, όπου χρειαστεί (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Πελώνη: Σταθεροποιείται η κατάσταση στη Μύκονο - Σημειακές παρεμβάσεις, όπου χρειαστεί (Βίντεο)

Αυξημένη επαγρύπνηση στην χώρα επιβάλλει η επιδημιολογική κατάσταση σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, η οποία ζήτησε για ακόμα μια φορά από τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Όπως τόνισε η Αριστοτελία Πελώνη οι εμβολιασμοί αναμένεται να ξεπεράσουν σήμερα τα 10 εκατομμύρια, ενώ επανέλαβε ότι πάνω από 140.000 νέοι έχουν υποβάλλει αίτηση για το Freedom Pass.

Ερωτηθείσα για νέα lockdown είπε ότι όπου υπάρχει πρόβλημα γίνονται σημειακές παρεμβάσεις, ενώ ειδικά για τη Μύκονο σημείωσε ότι υπάρχει σταθεροποίηση της κατάστασης και πως είναι σημαντική η τήρηση των μέτρων, αναφέρει το ΑΠΕ.

Στο ερώτημα αν υπάρχει υποκίνηση των διαδηλώσεων των αντιεμβολιαστών η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να πείσει και τον πιο δύσπιστο να εμβολιαστεί. «Επιμένουμε να πείσουμε και τους πιο δύσπιστους και τους πιο καχύποπτους», πρόσθεσε.

Στο ερώτημα αν ανησυχεί την κυβέρνηση κύμα προσφυγών από τους θιγόμενους η Αριστοτελία Πελώνη επισήμανε ότι είναι πολύ νωρίς και προσβλέπουν στην κυβέρνηση όλο και περισσότεροι να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

«Η σταδιακή επικράτηση της μετάλλαξης Delta δεν επιτρέπει εφησυχασμό»

«Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα επιβάλλει αυξημένη επαγρύπνηση. Τις τελευταίες μέρες καταγράφεται μείωση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων. Παρ’ όλα αυτά, ωστόσο, η σταδιακή επικράτηση της μετάλλαξης Delta δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Οφείλουμε όλοι να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας -μάσκες, αποστάσεις, ατομική υγιεινή- αλλά και να εφαρμόζουμε τα πρωτόκολλα στους χώρους δουλειάς και ιδίως στους χώρους διασκέδασης» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Πάνω από όλα οφείλουμε να αξιοποιήσουμε το εργαλείο του εμβολιασμού, ώστε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και το περιβάλλον μας. Να προσθέσουμε τη δική μας προσπάθεια σε αυτή των πλήρως εμβολιασμένων συμπολιτών μας που έχουν βάλει τη δική τους σφραγίδα στην οικοδόμηση του τείχους ανοσίας. Αυτό θα αναχαιτίσει τις εξάρσεις και τις μεταλλάξεις του ιού και θα μας οδηγήσει στην οικονομική και κοινωνική κανονικότητα» πρόσθεσε.


NEWSLETTER