Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 12:35

Σκυλακάκης - Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Σκυλακάκης - Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα (Βίντεο)

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης σε πάνω από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά προκειμένου να αντισταθμιστούν οι απώλειες στα εισοδήματα από το άλμα των τιμών στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη στον ΑΝΤ1 η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις των δικαιούχων θα ανοίξει μέχρι τις 10 Νοεμβρίου ενώ μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου θα δοθούν οι προκαταβολές για το επίδομα σε όσους το έλαβαν πέρυσι. «Θα λάβουν καταρχήν το σύνολο του επιδόματος που έλαβαν πέρυσι και αν τα τιμολόγια τους είναι μεγαλύτερα, θα πάρουν το υπόλοιπο μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα λάβουν το επίδομα και οι καινούργιοι δικαιούχοι» είπε ο κ. Σκυλακάκης.

Απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα καθώς και της χορήγησης έκτακτου επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους και χαμηλόμισθους λέγοντας ότι το έλλειμμα βρίσκεται στο 7,3%.

Εκτίμησε πως οι τιμές στα προϊόντα θα υποχωρήσουν πριν από τον Απρίλιο, ενώ τόνισε ότι πρέπει να αυξήσουμε τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Σχετικά με τα αναδρομικά συνταξιούχων σημείωσε ότι τηρούμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης ενώ για τις προωθούμενες αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ ανέφερε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των φορολογούμενων θα δει μείωση.


NEWSLETTER