Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 09:04

Σήμερα το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά

Γράφτηκε από την
Σήμερα το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά

 

Ημέρα εθνικού πένθους κηρύσσεται η σημερινή, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά απεβίωσε προχθές Δευτέρα στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", έπειτα από πολυετή μάχη με τον καρκίνο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών. Η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, στη Μητρόπολη Αθηνών, από τις 10 το πρωί. Όπως έγινε γνωστό από το Κίνημα Αλλαγής, η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στη Μητρόπολη, στις 2 το μεσημέρι, και θα ακολουθήσει η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η κηδεία θα τελεστεί με τιμές εν ενεργεία υπουργού, δημοσία δαπάνη. Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, ως ελάχιστο φόρο τιμής «για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στο λαό, στην πατρίδα και στο έθνος, διατελέσασα αναπληρώτρια υπουργός, υφυπουργός, νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών - Πειραιώς, πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας και βουλευτής».

Τέλος, μεσίστιες θα κυματίζουν σήμερα οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτήρια, λόγω της κήρυξης εθνικού πένθους για την κηδεία της Φώφης Γεννηματά. Την απόφαση υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.


NEWSLETTER