Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 14:30

Γεωργαντάς: Δεν χρειάζεται lockdown - Το 75% του ενήλικου πληθυσμού είναι εμβολιασμένο (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Γεωργαντάς: Δεν χρειάζεται lockdown - Το 75% του ενήλικου πληθυσμού είναι εμβολιασμένο (Βίντεο)

Την αισιοδοξία του αναφορικά με την πορεία του κορονοϊού αλλά και τη χαρά του για τους εμβολιασμούς που έχουν συνεχώς ανοδική πορεία εξέφρασε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς υπογραμμίζοντας πως το lockdown είναι κάτι το οποίο «δεν χρειάζεται».

«Το lockdown δίνει προσωρινή ανάσα στο σύστημα υγείας αλλά δεν λύνει το πρόβλημα. Το πρόβλημα λύνεται μόνο με τον εμβολιασμό» επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Πάμε εξαιρετικά. Στους εμβολιασμούς πρώτης δόσης την Παρασκευή θα περάσουμ,ε τα 7 εκατομμύρια», δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς τονίζοντας ότι κάθε μέρα μπαίνουν 20.000 -25.000 καινούργιοι συμπολίτες μας και κλείνουν ραντεβού.

Κορονοϊός – Τρίτη δόση εμβολίου: «Περάσαμε το 1 εκατομμύριο εμβολιασθέντες»

Μιλώντας για την τρίτη – αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού ο Γιώργος Γεωργαντάς, είπε ότι περάσαμε το ένα εκατομμύριο εμβολιασθέντες και χθες μόνο έκλεισαν τον ραντεβού τους 125.000 για την τρίτη δόση, ενώ προχθες ήταν 150.000.

Δικαιούχοι, επανέλαβε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι όσοι έχουν κλείσει το 6μηνο και είναι 2,8 εκατομμύρια. Από αυτούς έχουν εμβολιαστεί ένα εκατομμύριο και έχουν κλείσει το ραντεβού τους περίπου 850.000, δηλαδή ένα ποσοστό 65%.

«Χθες έγιναν συνολικά 80.000 εμβολιασμοί και φτάνουμε τον αριθμο των 100.000 που γινόταν το Μάιο, πρόσθεσε.

Για τους ανεμβολίαστους που πάνε για την πρώτη δόση, ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε πως είναι νεότερης ηλικίας ή παραγωγικές ηλικίες. «Δυστύχως είναι μικρότερη σε σχέση με αυτούς η συμμετοχή των μεγαλύτερων ηλικιών».

«Είναι περίπου 570.000 που είναι άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί και είναι κατά βάση αυτοί που βρίσκονται στα νοσοκομεία, εξήγησε επισημαίνοντας ότι το 90% που βρίσκεται στις μονάδες μέσα είναι άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί και είναι άνω των 60 ετών» εξήγησε.

Τα κίνητρα λειτούργησαν στις νέες ηλικίες, αλλά αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποια σκέψη στην κυβένρηση, συμπλήρωσε ακόμα ο κ. Γεωργαντάς.


NEWSLETTER