Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 15:10

Κικίλιας: Νέα πρωτοβουλία στήριξης από το υπουργείο Τουρισμού στους ψηφιακούς νομάδες

Γράφτηκε από την
Κικίλιας: Νέα πρωτοβουλία στήριξης από το υπουργείο Τουρισμού στους ψηφιακούς νομάδες

Μια νέα πρωτοβουλία που παρέχει στήριξη στους ψηφιακούς νομάδες (Digital nomads) διευκολύνοντας τις συνθήκες εργασίας τους αποφάσισε να πραγματοποιήσει το υπουργείο Τουρισμού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου Next is Now και σε συνέντευξη που έδωσε στη Real News ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Ξεκινάμε την υλοποίηση μίας πρωτοβουλίας σε συνεργασία και με τον ιδιωτικό τομέα, καταρχάς με την Wind και θεωρώ ότι θα επεκταθεί. Οι εταιρείες θα δίνουν καλύτερα πακέτα σύνδεσης στο internet».

«Το υπουργείο Τουρισμού αναλαμβάνει την υποχρέωση να συνεργαστεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να διευκολύνουν τη διαμονή των ψηφιακών νομάδων σε συνεργασία με καταλύματα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να μπορούν οι άνθρωποι να οργανώνουν τη ζωή τους εκεί που θα διαμένουν. Και αυτό ως συνεργασία, έρχεται να πιστωθεί στη στρατηγική μας της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου» συμπλήρωσε.

«Πιλοτικά ξεκινάμε από την Ερμούπολη, το Ηράκλειο και την Καλαμάτα και θα επεκταθεί σύντομα σε όλη την Ελλάδα», ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Οι επισκέπτες που δούλεψαν εξ’ αποστάσεως μέσα από τον υπολογιστή τους ήταν αρκετοί»

«Οι επισκέπτες που έμειναν το χειμώνα στα νησιά μας ή σε άλλους προορισμούς και δούλεψαν εξ’ αποστάσεως μέσα από τον υπολογιστή τους ήταν αρκετοί και πρόκειται για ένα παγκόσμιο trend. Οι digital nomads ή ψηφιακοί νομάδες είναι ένα κομμάτι της πίτας που θα θέλαμε στη χώρα. Ενισχύει κατά κύριο λόγο τον off-season τουρισμό» εξήγησε ο υπουργός Τουρισμού.

«Δεν είναι η μοναδική πρωτοβουλία που αναλαμβάνουμε αλλά θέλω να την ανακοινώσω σήμερα, ως μία απόδειξη του τι σημαίνει βιώσιμο τουριστικό μοντέλο. Χρησιμοποιούμε τις νέες τεχνολογίες και δίνουμε τη δυνατότητα να ανοίξει η βεντάλια του τουριστικού προϊόντος και με έναν άλλο διαφορετικό τρόπο» είπε κλείνοντας ο Βασίλης Κικίλιας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER