Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021 11:12

Μητσοτάκης: Αναβάλλεται το τακτικό συνέδριο της ΝΔ λόγω πανδημίας

Γράφτηκε από την
Μητσοτάκης: Αναβάλλεται το τακτικό συνέδριο της ΝΔ λόγω πανδημίας


Τη μετάθεση του προγραμματισμένου για τις 3-5 Δεκεμβρίου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ για τους πρώτες μήνες του 2022, λόγω της έξαρσης της πανδημίας, ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

Τη μετάθεση του τακτικού συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας που ήταν προγραμματισμένο για τις 3-5 Δεκεμβρίου, για το πρώτο τρίμηνο του 2022, λόγω της έξαρσης της πανδημίας, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του προσυνεδρίου του κόμματος, στα Ιωάννινα.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η αναβολή του συνεδρίου αποφασίστηκε προκειμένου να εναρμονιστεί η ΝΔ με το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία και να μη σταλεί ενδεχομένως το λάθος μήνυμα.

Η εισήγηση Μητσοτάκη για την αναβολή του συνεδρίου της ΝΔ:
«Συνομιλώντας με αρκετά κομματικά μας στελέχη και χθες στην πολύ ωραία περιοδεία μας που κάναμε στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι πιο σωστό στην παρούσα συγκυρία να μεταθέσουμε την οργάνωση του τακτικού μας συνεδρίου για τους πρώτους τρεις μήνες του 2022. Θα αναμένω τις σχετικές εισηγήσεις της οργανωτικής επιτροπής για την ακριβή ημερομηνία, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα μπορούσαμε να οργανώσουμε ένα υποδειγματικό συνέδριο τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Προφανώς και όλοι όσοι θα ερχόταν θα ήταν εμβολιασμένοι και θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και τη δυνατότητα να κάνουν τεστ, σε κάθε όμως περίπτωση θεωρώ ότι στην παρούσα συγκυρία θα έστελνε το λάθος μήνυμα.

Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι επί δικής μου προεδρίας υλοποιήσαμε τον θεσμό των ετήσιων τακτικών συνεδρίων με εξαίρεση το 2020 λόγω covid και θεωρώ επιβεβλημένο να προχωρήσουμε σε αυτήν τη μικρή χρονική μετάθεση έτσι ώστε να είμαστε και εναρμονισμένoι με το γενικότερο κλίμα, το οποίο επικρατεί στην κοινωνία.

Σε κάθε περίπτωση όμως, επειδή υπάρχουν κομματικές διαδικασίες οι οποίες δεν μπορούν να καθυστερήσουν, εισήγησή μου θα ήταν να διεξαχθεί η επόμενη συνεδρίαση της υφιστάμενης πολιτικής επιτροπής με αντικείμενο την εκλογή του νέου γραμματέα του κόμματος και η πρότασή μου για νέο γραμματέα του κόμματος είναι ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER