Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021 13:45

Οικονόμου: Δεν σκεφτόμαστε μέτρα για τους εμβολιασμένους πολίτες

Γράφτηκε από την

Για ακόμα μια φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε ότι δεν θα γίνει lockdown. Τόνισε ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για lockdown αλλά όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξουν νέα μέτρα είπε χαρακτηριστικά ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα για εμβολιασμένους πολίτες.

«Δεν σκεφτόμαστε μέτρα για τους εμβολιασμένους πολίτες, δεν σκεφτόμαστε μέτρα τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα συνιστούν μικρό, μεσαίο ή μεγάλο lockdown», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Γιάννης Οικονόμου διευκρίνισε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η στρατηγική της κυβέρνησης είναι η επιτάχυνση της εμβολιαστικής κάλυψης και η ενίσχυση με κάθε τρόπο του συστήματος υγείας. Όπως ανέφερε επίσης, τις τελευταίες μέρες έχει καταγραφεί αύξηση 10% στους εμβολιασμούς σε πολίτες άνω των 12 ετών.

Ανησυχία από τη μετάλλαξη Όμικρον

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση περιμένει την αξιολόγηση που θα κάνουν αύριο οι επιστήμονες για την εφαρμογή των μέτρων που ισχύουν από την περασμένη Δευτέρα και αν υπάρχει ανάγκη για «σημειακές» παρεμβάσεις, ενώ είναι σε διαρκή επικοινωνία και για το θέμα της μετάλλαξης Όμικρον, θέμα που επίσης θα απασχολήσει αύριο τους επιστήμονες.

Η κυβέρνηση είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις Βρυξέλλες για να υπάρξει κοινός συντονισμός απέναντι στη μετάλλαξη.

Όσον αφορά στο Green Pass, η ισχύς του οποίου επεκτάθηκε στους 9 μήνες από την Κομισιόν, ο Γιάννης Οικονόμου παρέπεμψε στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας ότι «όποια απόφαση υπάρξει εκεί θα εναρμονιστούμε». Προς το παρόν οι άνω των 60 με τρίτη δόση θα έχουν σε ισχύ το πιστοποιητικό εμβολιασμού επτά μήνες από τον εμβολιασμό τους, συμπλήρωσε.