Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 15:20

Γεροβασίλη: Έχουμε κυβέρνηση πρωταθλήτρια στην επίρριψη ευθυνών και χώρα πρωταθλήτρια στους θανάτους (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Γεροβασίλη: Έχουμε κυβέρνηση πρωταθλήτρια στην επίρριψη ευθυνών και χώρα πρωταθλήτρια στους θανάτους (Βίντεο)

«Ουδείς αμφισβητεί τη ρευστότητα των ημερών σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά την πανδημία. Τα μηνύματα σε σχέση και με τη μετάλλαξη Όμικρον είναι εξαιρετικά ανησυχητικά, έχοντας βεβαίως και ως δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή η επιστήμη διαμορφώνει εικόνα. Διαφαίνεται επίσης σύμφωνα με τις προβλέψεις της επιστημονικής κοινότητας η πιθανή παρουσία μεταλλάξεων με τη συχνότητα εξαμήνου» τόνισε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

«Αναφορικά με τη χώρα μας δε και τη μετάλλαξη Delta προβλέπονται από τους επιστήμονες μερικές χιλιάδες νεκροί μέχρι το τέλος του έτους. Συγκεκριμένα περί τους 4.000 ανθρώπους. Τραγικό νούμερο. Προφανώς η πανδημία δεν είναι ελληνικό φαινόμενο και προφανώς το πρόβλημα είναι μεγάλο παγκοσμίως. Εφόσον εμβολιασμοί δε γίνονται μαζικά, ταυτόχρονα και παγκόσμια αναμένουμε και εξάρσεις και μεταλλάξεις. Το ζήτημα που έχει σημασία να συζητείται και να το «σηκώνει» και η ελληνική κυβέρνηση που όμως είχε αρνητική είναι η άρση της πατέντας προκειμένου να υπάρξει μαζική παραγωγή εμβολίων, ώστε να γίνουν εμβολιασμοί σε χώρες όπως η Αφρική όπου ο εμβολιασμός κινείται στο 2%. Σημειωτέον ότι οι Έλληνες ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν την άρση της πατέντας των εμβολίων» πρόσθεσε.

«Οι ευθύνες για το ότι είμαστε πρωταθλητές στον αριθμό των νεκρών ανά εκατομμύριο είναι πολιτικές»

Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, «οι ευθύνες για το ότι είμαστε πρωταθλητές στον αριθμό των νεκρών ανά εκατομμύριο είναι πολιτικές γιατί όπως έχει παραδεχτεί η συντριπτική πλειοψηφία των κυβερνητικών στελεχών οι αποφάσεις για την καταπολέμηση της πανδημίας είναι πολιτικές. Οι ευθύνες ως προς την διαχείριση της πανδημίας στο σύνολό της είναι σαφείς και εγκληματικές: δε γίνεται σωστή ιχνηλάτηση, δεν έχει θωρακιστεί το ΕΣΥ έγκαιρα και επαρκώς με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να πεθαίνουν άνθρωποι εκτός των εντατικών, δεν λήφθηκαν μέτρα αποσυμφόρησης στους χώρους συγχρωτισμού (Μέσα μεταφοράς, σχολεία, εργασιακοί χώροι), καθυστέρησαν θεραπείες, τα μονοκλωνικά μόλις έφτασαν στη χώρα μας σε περιορισμένες δόσεις».

Τέλος, επισημαίνει πως η κυβέρνηση επικαλείται συνεχώς τις άλλες χώρες «Σε καμία άλλη χώρα όμως δεν έχει κηρυχθεί λήξη της πανδημίας 3-4 φορές αλά Μητσοτάκη, πουθενά δεν εφησυχάζουν, πουθενά δεν παρακολουθούν με ”νηφαλιότητα” τους καθημερινούς θανάτους. Πουθενά δεν φορτώνουν συνεχώς τις ευθύνες σε λαό και αντιπολίτευση, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής. Πρόκειται περί κυβέρνησης αραχτών! Θα συνεχίσουμε και να προτείνουμε λύσεις και να ασκούμε κριτική ως οφείλουμε».


NEWSLETTER