Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 17:40

Ηλιόπουλος: Γιατί ο κ. Μητσοτάκης πριν δέκα μέρες απέκλειε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού;

Γράφτηκε από την
Ηλιόπουλος: Γιατί ο κ. Μητσοτάκης πριν δέκα μέρες απέκλειε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού;

«Αντί να επιτίθεται», ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να «απαντήσει γιατί ο κ. Μητσοτάκης πριν δέκα μέρες απέκλειε την υποχρεωτικότητα και έλεγε “όσο μεγαλύτερη είναι η υποχρεωτικότητα τόσο μεγαλύτερη είναι η αντίδραση”», σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Οικονόμου που προηγήθηκε.

Επίσης ο Νάσος Ηλιόπουλος επικρίνει σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ την κυβέρνηση η οποία «αντί παράλληλα με τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους άνω των 60 μετά από 7 μήνες να οργανώσει μία πανελλαδική κινητοποίηση και καμπάνια πειθούς πόρτα πόρτα μαζί με φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση», οδηγεί «στην οικονομική εξαθλίωση τους συνταξιούχους».

Σχολιάζει, δε, ότι το τελευταίο αυτό μέτρο, για τους πολίτες ηλικίας 60 ετών και άνω, ελήφθη προκειμένου να κρυφτεί η «παταγώδης αποτυχία» του πρωθυπουργού. Συνεχίζει την προσωπική επίθεση στον ίδιο, λέγοντας πως «μέχρι τώρα του έφταιγαν οι νέοι, τώρα του φταίνε οι ηλικιωμένοι, αρκεί να μην καταλάβει ο κόσμος πόσο άχρηστος είναι».

«Ως προς την ουσία, ούτε κουβέντα για μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, τηλεργασία, αραίωση σχολικών τμημάτων και αλλαγή του πρωτοκόλλου για 50+1 στις τάξεις, δωρεάν συνταγογράφηση και αποζημίωση των τεστ για όλους – εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, μέτρα σε εκκλησίες και ανεμβολίαστους σε σώματα Ασφαλείας», προσθέτει ο κ. Ηλιόπουλος, ενώ καταλήγει τονίζοντας πως «κάθε μέρα που ο κ. Μητσοτάκης διαχειρίζεται την πανδημία, οδηγεί και σε ανθρώπινες απώλειες και φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο νέου καταστροφικού lockdown».


NEWSLETTER