Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 19:25

Επικοινωνία Κυρ. Μητσοτάκη με τον νέο πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ντ. Κοβάτσεφσκι

Γράφτηκε από την

Επικοινωνία Κυρ. Μητσοτάκη με τον νέο πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ντ. Κοβάτσεφσκι

«Η Ελλάδα θα στηρίξει την ευρωπαϊκή προοπτική της Β.Μακεδονίας αρκεί να τηρείται η συμφωνία των Πρεσπών»

Η αμοιβαία βούληση για την ενίσχυση των πολύπλευρων διμερών σχέσεων και της διμερούς συνεργασίας, με έμφαση στον οικονομικό και εμπορικό τομέα διαπιστώθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον νέο πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι.

 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον νέο πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας προκειμένου να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας ο κ.Μητσοτάκης επανέλαβε την στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων και της Βόρειας Μακεδονίας, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν τεθεί, αλλά όπως τόνισε, η στήριξη αυτή, είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πλήρη, συνεπή και καλή τη πίστει εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία αποτελεί και μέρος της ενταξιακής διαδικασίας.

ΑΠΕ