Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022 16:45

ΥΠΑΑΤ: Ξεπέρασαν τις 638.000 οι αιτήσεις για την Ενιαία Ενίσχυση

Γράφτηκε από την
ΥΠΑΑΤ: Ξεπέρασαν τις 638.000 οι αιτήσεις για την Ενιαία Ενίσχυση

Περισσότερες από 638.000 αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης (ΕΑΕ) υπεβλήθησαν στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) 2022, μέσω της νέας πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων, που για πρώτη φορά τέθηκε σε λειτουργία στο gov.gr, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

«Μέσα σε τρεις μήνες υλοποιήθηκε με επιτυχία ένα εγχείρημα που συζητείτο για πολλά χρόνια», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, και επεσήμανε: «Πρόκειται για μία αναγκαία καινοτομία που ενισχύει την αξιοπιστία του ΟΠΕΚΕΠΕ, υλοποιεί με μεγαλύτερη ταχύτητα τη διαδικασία υποβολής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης και καταδεικνύει τη μεγάλη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ΥΠΑΑΤ, έως και την 14η Ιουλίου, που είχε οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία της διαδικασίας, είχαν υποβληθεί συνολικά 638.130 αιτήσεις. Όπως σημειώνει το υπουργείο, «υπάρχει η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων εκπρόθεσμα, από σήμερα 15/7/2022 και για 25 ημέρες, με την επιβολή της προβλεπόμενης ποινής 1% για κάθε ημερολογιακή ημέρα καθυστέρησης».

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER