Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2022 09:45

Θεοδωρικάκος: Τα σύνορα μας είναι απροσπέλαστα - Κανείς δεν μπορεί να περάσει (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Θεοδωρικάκος: Τα σύνορα μας είναι απροσπέλαστα - Κανείς δεν μπορεί να περάσει (Βίντεο)

«Το βλέπω κάθε φορά που πάω στον Έβρο, εκεί βλέπω τους ακρίτες μας απολύτως ενωμένους και αποφασισμένους», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι «δεν θα πετύχει τίποτα όποιος προσπαθήσει να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία, τα σύνορα είναι απροσπέλαστα».

Για τον φράχτη στον Έβρο, τόνισε ότι θα φτιαχτούν ακόμα 140 χιλιόμετρα και όταν το έργο ολοκληρωθεί κανείς δεν θα μπορεί να περάσει παρανόμως. «Ούτε που θα δοκιμάζει κάποιος να πλησιάσει, είναι απροσπέλαστος» τόνισε, λέγοντας πως όταν το δοκίμασαν τον Μάρτιο του 2020 «έσπασαν τα μούτρα τους».

Αναφερόμενος στην Ευρώπη, είπε ότι οφείλει να στηρίζει την πατρίδα μας στην προσπάθεια που κάνει για την φύλαξη των συνόρων που είναι και ευρωπαϊκά. Μιλώντας για την ετοιμότητα της χώρας, υπογράμμισε ότι «είμαστε έτοιμοι για τα πάντα. Δεν μπορεί να μας αιφνιδιάσει ο Ερντογάν, ό,τι κι αν συμβεί μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, ο ‘Ελληνας δεν πρέπει να φοβάται».

«Ο Ερντογάν έχει τρομοκρατηθεί από την αναβάθμιση της Ελλάδας», πρόσθεσε.

«Με ετοιμότητα και αποφασιστικότητα αντιμετωπίζουμε κάθε απειλή» σημείωσε, ενώ πρόσθεσε: «Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα». «Ο πρωθυπουργός έχει θέσει το σύνολο των δυνάμεων της χώρας σε επιφυλακή», επισήμανε.

Ερωτηθείς εάν φοβάται κάποια προβοκάτσια απάντησε: «Είμαστε έτοιμοι για τα πάντα, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω».

Τόνισε ότι η κυβέρνηση βάζει τέλος σε κάθε ανομία που υπάρχει σε φοιτητικούς χώρους. Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα να το αντιμετωπίσει, γνωρίζανε ότι υπάρχει συμμορία στην Πολυτεχνειούπολη από το 2018 και δεν έκαναν τίποτα».

Ανήγγειλε ότι θα αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας πέριξ των πανεπιστημιακών χώρων από την πανεπιστημιακή αστυνομία συνοδεία και άλλων δυνάμεων.

Είπε, επίσης, ότι από την επόμενη εβδομάδα 700 νέοι αστυνομικοί θα βγουν στις γειτονιές.


NEWSLETTER