Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2022 17:38

Στην Καλαμάτα ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Παπαναστάσης: "Μόνο δεινά για τον ελληνικό λαό από τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ"

Γράφτηκε από τον
Στην Καλαμάτα ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Παπαναστάσης: "Μόνο δεινά για τον ελληνικό λαό από τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ"

 

“Μόνο δεινά έχουν συσσωρευθεί για τον ελληνικό λαό από τη συμμετοχή της χώρας μας στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ”, επεσήμανε χθες, σε συνέντευξη Τύπου στην Καλαμάτα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α.

Και κάλεσε τον λαό να συζητήσει με το ΚΚΕ “και να βρούμε κοινά σημεία συμπόρευσης, δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε σε όλα”.

Ο Ν. Παπαναστάσης που επισκέφθηκε την πόλη, μίλησε χθες το βράδυ, στην εκδήλωση της ΤΕ Μεσσηνίας, στο ξενοδοχείο “Rex”, στη βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης “70 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Η πάλη του ΚΚΕ για αποδέσμευση της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς”.

Στη συνέντευξη ανέφερε ότι “στον πόλεμο στην Ουκρανία πρωτοστατεί η λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ μαζί με την Ευρωπαϊκή Ενωση και με την εμπλοκή της χώρας μας”. Διευκρίνισε πως η εμπλοκή της χώρας μας που βάζει σε κινδύνους τον ελληνικό λαό, “έχει αποκτήσει υπόσταση μέσω της αποστολής μεγάλων ποσοτήτων οπλικών συστημάτων, που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός και ήταν πολύτιμα για την άμυνα της χώρας”.

Επέκρινε την κυβέρνηση ότι “έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε μια απέραντη Αμερικανική επιθετική βάση”, ενώ παρατήρησε πως “η ενεργειακή κρίση που μαστίζει τη χώρα μας και την Ευρώπη, δεν απαλλάσσει την κυβέρνηση από τις ευθύνες της για την πολιτική που εφαρμόζει”.

Ο Ν. Παπαναστάσης εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις ερχόμενες εκλογές, υποστηρίζοντας πως “ένα μεγάλο ποσοστό δεν δέχεται κυβέρνηση Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Ενα 25% δεν θα είχε αντίρρηση να στηρίξει το ΚΚΕ, όχι για να γίνει κυβέρνηση, αλλά για να σταθεί δίπλα στα προβλήματά του”.

Απαντώντας σε ερώτηση, μίλησε για “επιθετικότητα άνευ προηγουμένου από την τουρκική πλευρά, που φθάνει σε αμφισβήτηση της κυριαρχίας, της ελληνικότητας νησιών του Αιγαίου. Επιθετικότητα που τροφοδοτείται έντονα και από το ΝΑΤΟ και τη ΕΕ. Η φράση  των Αμερικανών ‘βρείτε τα’ δίνει αέρα στα πανιά της τουρκικής επιθετικότητας”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER