Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2022 14:00

Π. Μαρινάκης για την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ: Εμείς μιλάμε για πολιτικές που ήδη εφαρμόζονται

Γράφτηκε από την

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, από τον Ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο και την Γραμματεία Ατόμων με Αναπηρία της ΝΔ έδωσε το παρών ο Γραμματέας του κόμματος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος μιλώντας στους παρευρισκόμενους είπε πως οι Παγκόσμιες Ημέρες πρέπει να αποτελούν αφορμή για να αναλογιστούμε τι έχουμε κάνει τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου, ενώ μίλησε για τις πολιτικές που θέσπισε η Κυβέρνηση για τα άτομα με αναπηρία.

Χαρακτηριστικά, ο Παύλος Μαρινάκης είπε: «Ανέκαθεν θεωρούσα λάθος να θυμόμαστε ένα ζήτημα μόνο μία ημέρα τον χρόνο. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση και στη συγκεκριμένη εκδήλωση, αυτή η Παγκόσμια Ημέρα, για όλους εμάς είναι μία πάρα πολύ καλή υπενθύμιση. Αυτή είναι η αληθινή αξία των Παγκόσμιων Ημερών. Είναι μια αφορμή να θυμηθούμε και να αναλογιστούμε τι έχουμε κάνει τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου. Η προηγούμενη Κυβέρνηση, σε αντίθεση με την σημερινή, στον τομέα αυτό δεν είχε να επιδείξει έργο.

Θα σταθώ στη δημιουργία μιας Εθνικής Πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία. Μπορεί να ακούγεται μια ωραία φράση, όμως είναι κάτι πολύ περισσότερο. Δείχνει την κατεύθυνση και την αφοσίωση της Κυβέρνησης. Τα ψηφιακά ΚΕΠΑ δεν είναι κάτι απλό, δεν είναι κάτι μικρό. Μέχρι πριν λίγο καιρό, ένας συμπολίτης μας με διαπιστωμένη αναπηρία, έπρεπε ξανά και ξανά να ταλαιπωρείται σε ουρές ντροπής, οι οποίες τώρα, αυτονόητα, ανήκουν στο παρελθόν. Στη χώρα μας, για πρώτη φορά έγιναν διορισμοί εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα άτομα που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού ήταν εκτός των εισαγωγών στα Πανεπιστήμια με το 5%, δεν υπήρχαν οι εξειδικευμένοι καθηγητές και ψυχολόγοι στα σχολεία.

Η μεγάλη διαφορά μας λοιπόν με τους προηγούμενους, είναι ότι εμείς μιλάμε για πολιτικές που ήδη εφαρμόστηκαν. Αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να πανηγυρίζουμε, αλλά να μας κάνει ακόμα πιο δυνατούς και πιο υπεύθυνους για να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση, ώστε κανένας να μην μείνει πίσω».

Ξεχωριστά ευχαρίστησε τον Γραμματέα Ατόμων με Αναπηρία της ΝΔ Κώστα Λολίτσα για τη συνεχή δράση της Γραμματείας, αλλά και τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο για τον οποίο είπε πως «όταν μιλάς για το Στέλιο Κυμπουρόπουλο, δεν μπορείς παρά να εκφράζεις το θαυμασμό σου για τον ίδιο, την πορεία, το παράδειγμα και τη δράση του. Είναι πολύ τιμητικό που είναι ένας δικός μας άνθρωπος, ένα κομμάτι της παράταξής μας, ένας πρεσβευτής του θάρρους και του αποτελέσματος».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Ζέττα Μακρή και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ