Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022 22:58

QatarGate: Νέος γύρος ανακρίσεων για την Εύα Καϊλή και τον σύντροφό της - Τα στοιχεία που την "καίνε" (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Ενώπιον των ανακριτικών αρχών βρέθηκαν η Εύα Καϊλή και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι την Τρίτη, δύο μέρες πριν την απολογία της. Τι φέρεται να της ζητήθηκε την ώρα που εκτιμάται ότι είναι σε δυσμενή θέση μετά τις νέες αποκαλύψεις.

Διαρκείς είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Qatargate και της διερεύνησης των αρχών για την εμπλοκή της Εύας Καϊλή στην υπόθεση.

Η πρώην ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, η οποία παραμένει στις φυλακές του Βελγίου μέχρι και την απολογία της την Πέμπτη (22/12), όπου θα κριθεί αν θα αφεθεί ελεύθερη ή θα συνεχίσει να κρατείται μέχρι τη δίκη της, προετοιμάζει με μεγάλη προσοχή την απολογία της.

Βασικός της στόχος είναι να πείσει τις Αρχές για την αθωότητά της και να αφεθεί ελεύθερη έως και την εκδίκαση της υπόθεσής της, ενώ σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο, παραδέχτηκε - κατά την ανάκρισή της - ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει μερικά από τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι της.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, δύο μέρες πριν την απολογία της, τόσο η κ. Καϊλή όσο και ο σύζυγός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι, κλήθηκαν εκ νέου για ανάκριση. Ο νέος γύρος φέρεται μάλιστα να έγινε σήμερα και να κλήθηκε από τον ανακριτή εκ νέου και ο σύντροφος της Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, προκειμένου στις 22 Δεκεμβρίου να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα αναφορικά με την αποφυλάκισή της ή μη.

Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό ωστόσο, είναι αν η ανάκριση έγινε κατ’ αντιπαράσταση ή ξεχωριστά.

Δεδομένου ότι ο σύντροφος της κ. Καϊλή συνεργάζεται ήδη με τις διωκτικές Αρχές του Βελγίου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι βελγικές ανακριτικές Αρχές ζητούν από την κ. Καϊλή να πράξει το ίδιο. Σε περίπτωση που το κάνει, πηγές αναφέρουν ότι η ποινική της μεταχείριση θα είναι καλύτερη.

Το μόνο που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί εύκολα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι ότι ήξερε για τα χρήματα στο σπίτι της και δεν ειδοποίησε τις Αρχές.

Επιπλέον, στις Βρυξέλλες θεωρούν σημαντικό τον ρόλο του φερόμενου ως εγκέφαλου της οργάνωσης, Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος δεν έχει μιλήσει ακόμη και φαίνεται ότι θα κάνει τα πάντα να εμπλέξει και άλλα πρόσωπα.

Κοτσολίνο: Το email με το οποίο ζητούσε να μην ψηφίσουν κατά του Κατάρ

Στη δημοσιότητα έρχονται νέες πληροφορίες και για τον ιταλό ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο, μέλους της υποεπιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα και επικεφαλής της αντιπροσωπείας για τις σχέσεις Ε.Ε. – Μαρόκου.

Πρόκειται για email που έφθασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των σοσιαλδημοκρατών ευρωβουλευτών από πλευράς του με τίτλο «ψήφος ενάντια στη δεύτερη παράγραφο της αιτιολογικής σκέψης Α του ψηφίσματος Παγκόσμιο Κύπελλο Κατάρ», όπου ζητούσε από τους συναδέλφους του να μην ψηφίσουν κατά του Κατάρ σε ψήφισμα της 24ης Νοεμβρίου.

"Θέλω να σας ζητήσω να καταψηφίσετε τη συγκεκριμένη παράγραφο. Περιλαμβάνει τον ισχυρισμό ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο δόθηκε στο Κατάρ από τη FIFA μέσω δωροδοκίας και διαφθοράς. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν θα έπρεπε να κατηγορεί μια χώρα χωρίς αποδείξεις προερχόμενες από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές" είχε γράψει ο Κοτσολίνο στο επίμαχο email.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντρέα Κοτσολίνο κατονομάστηκε από τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι στην απολογία του την περασμένη Τετάρτη ως ένας από τους συνεργούς του για την υπόθεση Qatargate.

Πηγή: news247.gr