Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 17:45

Κεραμέως: Το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Columbia θα λειτουργήσει στην Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία

Γράφτηκε από την
Κεραμέως: Το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Columbia θα λειτουργήσει στην Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι διαδικασίες για την ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Columbia στην Αθήνα (Athens Columbia Global Centre - ACGC), σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Διοικήσεων των ελληνικών Πανεπιστημίων, της εκτελεστικής αντιπροέδρου του Columbia Global Wafaa El-Sadr και επικεφαλής των Σχολών του αμερικανικού ιδρύματος.

Στόχος της τηλεδιάσκεψης, όπως ενημέρωσε το υπουργείο, ήταν η συνεργασία με τα ελληνικά ΑΕΙ στο πλαίσιο της λειτουργίας του ACGC και ειδικότερα η ανταλλαγή απόψεων για τα επιστημονικά πεδία στα οποία θα ήταν ωφέλιμη η δράση του.

«Πιστεύω ότι οι φοιτητές, καθηγητές, ερευνητές μας έχουν πολλά να αποκομίσουν από τη διάδραση με τους ομολόγους τους από το Columbia, όπως επίσης και οι του Columbia από την ενασχόλησή τους με το ελληνικό ακαδημαϊκό γίγνεσθαι. Είμαι βέβαιη ότι το Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Columbia θα λειτουργήσει στην Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία, ωφελώντας αμφότερες τις ακαδημαϊκές κοινότητες», ανέφερε κατά την τοποθέτησή της η υπουργός.

Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι οι προσπάθειες για διεθνοποίηση των ελληνικών πανεπιστημίων παίρνουν «σάρκα και οστά», σημειώνοντας την σημασία της συνεργασίας του κορυφαίου αμερικανικού πανεπιστημιακού ιδρύματος με τα ελληνικά πανεπιστήμια. «Το Columbia βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των πανεπιστημίων εξωτερικού που πρωτοστατούν στις συνεργασίες με τα εξαιρετικά δικά μας πανεπιστήμια με επτά καινούριες συνεργασίες τα τελευταία χρόνια, για παράδειγμα με το νέο διπλό πρόγραμμα σπουδών με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και τώρα με την ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης στην Αθήνα», είπε η κ. Κεραμέως.

Από την πλευρά τους, οι Έλληνες και οι Αμερικανοί πανεπιστημιακοί εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για τις επερχόμενες συνεργασίες και για τις προοπτικές που ανοίγονται για τις δύο ακαδημαϊκές κοινότητες.

Υπενθυμίζεται ότι η ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου στην Αθήνα ανακοινώθηκε κατά την επίσκεψη εκπροσώπων από 30 κορυφαία Πανεπιστήμια των ΗΠΑ στην Ελλάδα για τη συμμετοχή τους στη Σύνοδο «Φάρος 2022», τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το ACGC θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους φοιτητές εντός του 2023, με στόχο να εμπλουτίσει το διδακτικό, επιστημονικό και ερευνητικό έργο που εξελίσσεται στην Ελλάδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER