Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 13:15

Κωνσταντοπούλου: Οι περισσότεροι μάς θέλουν μέσα στη Βουλή (Βίντεο)

Γράφτηκε από την

Αισιόδοξη για το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου εμφανίστηκε η πρόεδρος του κόμματος, Πλεύση Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Ο κόσμος δεν τρώει “κουτόχορτο” καταλαβαίνει ότι αυτοί που έχουν ήδη κυβερνήσει, δεν θα κάνουν κάτι διαφορετικό τώρα», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι οι πολίτες «έχουν ανάγκη από υπεράσπιση και όχι από εθιμοτυπική αντιπολίτευση».

Στην ερώτηση για το πώς είδε την μεγάλη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, τόνισε ότι οφείλεται στο γεγονός ότι «οι πολίτες περίμεναν άλλου είδους υπεράσπιση».

Αναφορικά με το ερώτημα αν τίθεται θέμα νέας ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση μάλιστα που τα ποσοστά είναι δυσμενέστερα και στις ερχόμενες εκλογές, η κ. Κωνσταντοπούλου, είπε ότι την ίδια «δεν την απασχολεί», ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τελειωμένο κεφάλαιο για την κοινωνία».

Η κ. Κωνσταντοπούλου, είπε επίσης ότι το κόμμα της, εάν μπει στη Βουλή θα αναπληρώσει το «κενό που υπάρχει στην αντιπολίτευση», καθώς «σε κάθε νομοσχέδιο θα είμαστε παρόντες, διαβασμένοι, ξύπνιοι και προετοιμασμένοι για ουσιαστικές παρεμβάσεις».

Σημείωσε, μάλιστα ότι θα ενεργοποιήσει τη ρύθμιση της ακρόαση φορέων, που προβλέπει τη συμμετοχή των πολιτών σε νομοσχέδια που έρχονται προς συζήτηση στη Βουλή, ώστε να ενημερώνονται και να εκφράζονται.

Για το πώς προέκυψε η ιδέα με τον «ληστή τραπεζών» η ίδια αποκάλυψε ότι τη σκέφτηκαν μαζί με τους συνεργάτες της το 2017 όταν ξεκινούσε η κατασκευή της ιστοσελίδας.

«Σκεφτήκαμε ότι είναι τρόπος να γίνει πιο γνωστή και χθες, η ιδέα έπιασε τόπο και είχαμε καλή διαφήμιση», είπε χαρακτηριστικά.