Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2023 16:41

Οι εκλογές και η Βουλή της 21ης Μαΐου 2023 στο περιοδικό της Βουλής

Οι εκλογές και η Βουλή της 21ης Μαΐου 2023 στο περιοδικό της Βουλής

 

Με ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα για την «φευγαλέα» Βουλή και το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου 2023, κυκλοφορεί το νέο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού «επί του Περιστυλίου», που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Κοινοβουλίου.

Οι αναγνώστες θα διαβάσουν όχι μόνο τα αναλυτικά εκλογικά αποτελέσματα στην επικράτεια και ανά περιφέρεια αλλά και ένα μεγάλο ανθολόγιο των άρθρων και των αναλύσεων για το εκλογικό αποτέλεσμα που δημοσιεύθηκαν στις εφημερίδες και τις ιστοσελίδες τις πρώτες ημέρες μετά τις εκλογές. Θα διαβάσουν επίσης τα πλήρη βιογραφικά όλων των βουλευτών που εξελέγησαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου και αποτέλεσαν την διάττουσα Βουλή της απλής αναλογικής.

Στο νέο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της Βουλής, περιλαμβάνεται αφιέρωμα στην μνήμη και την προσωπικότητα του εκλιπόντος πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Θόδωρου Πάγκαλου. Στο αφιέρωμα επαναδημοσιεύεται και το τελευταίο άρθρο που δημοσίευσε πριν τον θάνατό του στο περιοδικό της Βουλής τον Μάιο του 2021 ο Θόδωρος Πάγκαλος με τίτλο «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης» στο πλαίσιο αφιερώματος για την συμπλήρωση 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο ίδιο τεύχος παρουσιάζονται αναλυτικά τα ποιοτικά στοιχεία του ΕΧΙΤ POL που διεξήχθη την ημέρα των εκλογών έξω από τα εκλογικά τμήματα, αναλύσεις για τα κέρδη και τις ζημιές των κομμάτων ανά εκλογική περιφέρεια, καθώς και το πως υποδέχθηκαν το αποτέλεσμα των εκλογών οι εφημερίδες στα πρωτοσέλιδά τους.

ΑΠΕ