Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2023 17:57

Υπό διάλυση οι Σπαρτιάτες μετά τις 3 διαγραφές – Στίγκας: «Έπαιρναν οδηγίες από τον Κασιδιάρη» (βίντεο)

Υπό διάλυση η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιατών, μετά τη διαγραφή των τριών βουλευτών Κόντη, Δημητροκάλη και Χατζηβαρδά από το Βασίλη Στίγκα και το χαρακτηρισμό τους ως καθοδηγούμενους από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο κ. Στίγκας επιχειρεί να κρατήσει την κοινοβουλευτική του ομάδα καταγγέλλοντας ότι οι 11 βουλευτές του στην χθεσινή κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν εναντίον του, αντιποιήθηκαν τον τίτλο και την σφραγίδα του κόμματος «Σπαρτιάτες».

«Όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος. Η σημερινή παράσταση Στίγκα στην Ολομέλεια της Βουλής, είχε σκηνοθετηθεί από την κυβέρνηση, τον οποίο χρησιμοποίησε ως πιόνι», είχαν τονίσει στην δήλωσή τους τους οι βουλευτές του κόμματος, ενώ σημείωσαν: «Οι αισχρές και συκοφαντικές δηλώσεις του σε βάρος εκλεγμένων βουλευτών, προσβάλλουν πρωτίστως τους 250.000 ψηφοφόρους μας πού είναι οι μόνοι στους οποίους λογοδοτούμε. Γιατί φοβάται το συνέδριο του κόμματος και τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες ο Στίγκας; Γιατί γνωρίζει ότι είναι ο μόνος που έχει λειτουργήσει και λειτουργεί εξωθεσμικά και παράνομα, παραβιάζοντας το καταστατικό, μη στελεχώνοντας όργανα άσκησης ελέγχου του και παρακωλύοντας το άνοιγμα του κόμματος στη βάση που το έφερε στη Βουλή».

Ο Βασίλης Στίγκας στο νέο δελτίο Τύπου που εξέδωσε αναφέρει ότι «είναι φανερό ότι κάποιο ή κάποια άγνωστα στο κόμμα άτομα αντιποιήθηκαν την επωνυμία του κόμματος, και εξέδωσαν ανακοίνωση από άγνωστο σε εμάς email που ονομάτισαν «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», προκειμένου να δημιουργηθεί σύγχυση στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στους χιλιάδες οπαδούς και ψηφοφόρους του κόμματός μας» και προσθέτει πως «ανεξαρτήτως του προσβλητικού περιεχόμενου της ανακοίνωσης αυτής για το κόμμα μας και της αντιποίησης της ταυτότητός του και του προγράμματός του, η εμφάνιση των ονομάτων των έντεκα βουλευτών στο τέλος της ανακοίνωσης αυτής, είναι τελείως αυθαίρετη και ως εκ τούτου υφίσταται βάσιμη αμφιβολία για την πραγματική βούληση των βουλευτών αυτών».

«Δεν είναι 11 οι αντάρτες, είναι πολύ λιγότεροι, έχω αποδείξεις, είναι η δεύτερη φορά που το κάνουν, ο ένας από αυτούς χτες ήταν εκτός Αθηνών. Υπήρχε προσυνεννόηση με εξωθεσμικούς κύκλους εξαρχής για να με ανατρέψουν ή να πουν ότι ο Στίγκας θα αρκεστεί στην βουλευτική του αποζημίωση» δήλωσε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών.

Όταν ρωτήθηκε αν εννοεί τον Ηλία Κασιδιάρη όταν αναφέρεται σε εξωθεσμικούς κύκλους, είπε ότι προς το παρόν δεν θέλει να πεί κάτι άλλο, αλλά όλα γίνονται για τα λεφτά. Σε άλλη του συνέντευξη ο κ. Στίγκας δήλωσε ότι οι βουλευτές επισκέπτονταν τις φυλακές στο Δομοκό για να πάρουν οδηγίες από τον Ηλία Κασιδιάρη.

H κρατική επιχορήγηση ήταν ένα σημείο τριβής τόνισε και ο Ιωάννης Κόντης, ένας από τους διαγραφθέντες βουλευτές: «Η πρώτη κουβέντα που κάναμε όταν ήρθαμε στη Βουλή ήταν ότι η κρατική επιχορήγηση, τα οποία είναι χρήματα των Ελλήνων πολιτών, θα απευθύνεται σε αναξιοπαθούντες. Αυτό ήταν σημείο τριβής αλλά πάντα η απάντηση ήταν “να πάρουμε την επιχορηγηση και θα δούμε”».

«Θα υπάρξουν κοινοβουλευτικές συνέπειες. Εγκληματικές οργανώσεις ούτε θα χειραγωγούν ούτε θα ελέγχουν το Κοινοβούλιο», επισήμανε ο Μάκης Βορίδης, σημειώνοντας ότι η υφιστάμενη διάταξη δημιούργησε αυτή την ένταση. «Η κυβέρνηση θα κάνει αυτά που πρέπει να κάνει προκειμένου να μην δρουν εντός του κοινοβουλίου τέτοιου είδους κυκλώματα. Αν το κάνουν για τα λεφτά ή αν υπάρχουν όντως εγκληματικές οργανώσεις όπως είπε ο ίδιος ο αρχηγός τους, να βγάλει συμπέρασμα ο κόσμος» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Εν τω μεταξύ, πρόταση νόμου για να μπλοκαριστεί η κάθοδος Κασιδιάρη στις δημοτικές εκλογές κατέθεσε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ertnews.gr