Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2023 20:45

Εκδήλωση Νίκου Παπανδρέου: "Δημογραφική πραγματικότητα: Προκλήσεις και προοπτικές στην Ελλάδα και την Ευρώπη"

Εκδήλωση Νίκου Παπανδρέου: "Δημογραφική πραγματικότητα: Προκλήσεις και προοπτικές στην Ελλάδα και την Ευρώπη"

 

Εκδήλωση με θέμα τη "Δημογραφική πραγματικότητα: Προκλήσεις και προοπτικές στην Ελλάδα και την Ευρώπη" διοργανώνει η ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή και επικεφαλής της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Παπανδρέου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, 11:30-14:00 στο Ζάππειο Μέγαρο και θα συμμετάσχουν, εκτός του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, η Ιράτσε Γκαρσία, πρόεδρος της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών (S&D), η οποία θα παρέμβει μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, η Ροβάνα Πλουμπ, αντιπρόεδρος του S&D, αρμόδια για το δημογραφικό, ο Βύρων Κοτζαμάνης, καθηγητής Δημογραφίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο Νίκος Βέττας, καθηγητής Οικονομικών και γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, ο Αλέξης Καρδαμπίκης, δήμαρχος Αγράφων και ο Μάρκος Ρος Σέμπερε, ευρωβουλευτής του S&D, συντονιστής της επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης (με βιντεοπαρέμβαση).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν ζωντανές συνδέσεις με μέσα ενημέρωσης από την ελληνική περιφέρεια για να ακουστούν οι απόψεις, οι θέσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιφέρεια με αφορμή το δημογραφικό.

Για την ευρωομάδα των Σοσιαλιστών το δημογραφικό πρόβλημα είναι μία από τις κύριες προκλήσεις για το μέλλον της Ευρώπης, συγκρίσιμο με την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση, τονίζεται στην ανακοίνωση του Ελληνα ευρωβουλευτή.

Η Ευρώπη, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, έχουν έρθει αντιμέτωποι με μια σειρά από διαδοχικές κρίσεις. Όλα αυτά, άμεσα ή έμμεσα, έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη δημογραφική προοπτική της Ε.Ε και "πρέπει να διασφαλίσουμε ότι μια διαφορετική δημογραφική πραγματικότητα εντός της ΕΕ, δεν οδηγεί σε πόλωση και δεν θέτει υπό πίεση την εσωτερική συνοχή".

Οι στόχοι που θέλει να επιτύχει η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών με αυτήν την εκδήλωση, περιλαμβάνουν: Ευαισθητοποίηση του κοινού, κατανόηση των προκλήσεων, διερεύνηση προοπτικών, δημιουργία διαλόγου και κίνητρα για δράση.

ΑΠΕ