Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 17:32

Κυρανάκης: Από τον Μάρτιο όλα τα οικόπεδα σε έναν ψηφιακό χάρτη

Γράφτηκε από την
Κυρανάκης: Από τον Μάρτιο όλα τα οικόπεδα σε έναν ψηφιακό χάρτη

Στο σύνολο των σημαντικών θεμάτων του χαρτοφυλακίου της Ψηφιακής Διακυβέρνησης αναφέρθηκε ο υφυπουργός Κώστας Κυρανάκης, μιλώντας στον Σκάι, δίνοντας έμφαση στον ευρωπαϊκό κανονισμό DSA για τον έλεγχο του παράνομου περιεχομένου στο Διαδίκτυο, και στις μεγάλες πλατφόρμες των social media που δραστηριοποιούνται παγκοσμίως.

«Οι παγκόσμιες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης θα παρακολουθούνται από την Ε.Ε. και κάθε φορά που υπάρχει παραβίαση ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ένας πολύ γρήγορος μηχανισμός επικοινωνίας μεταξύ ευρωπαϊκών αρχών και παγκοσμίων πολύ μεγάλων πλατφορμών, θα παρεμβαίνει και θα κατεβαίνει το παράνομο περιεχόμενο», όπως εξήγησε.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο χρήστης στην Ελλάδα μπορεί να καταγγέλλει στην Εθνική Αρχή Τηλεπικοινωνιών ό,τι θεωρεί παράνομο και μετά η καταγγελία του θα ερευνάται από τις αρμόδιες ελληνικές και ευρωπαϊκές αρχές. «Ο έλεγχος αυτός στοχεύει κυρίως στην αποτροπή των deep fakes απατών σε βάρος προσώπων, ενόψει και των εκλογών αυτή τη χρονιά» ανέφερε.

Εν συνεχεία επικεντρώθηκε στο maps.ktimatologio.gr και στον ψηφιακό χάρτη που θα είναι διαθέσιμος από τον Μάρτιο και εξήγησε πώς λειτουργεί. Όπως είπε από τον Μάρτιο και μετά όλοι οι χρήστες θα βλέπουν την ίδια γεωχωρική πληροφορία. «Αν κλικάρω και δω ότι το ακίνητο αυτό δεν είναι στις δηλώσεις μου, δεν είναι κτηματογραφημένο στο όνομά μου, θα πρέπει να κάνω μία ενέργεια. Θα πρέπει να το δηλώσω».

Αναφορικά με τον ηθοποιό Πάνο Βλάχο που φαίνεται σε βίντεο να τραγουδά σε σκηνή της Θεσσαλονίκης έναν στίχο που λέει «Μέσα σε ένα σάκο βάλτε Άδωνι και Πορτοσάλτε», ο κ. Κυρανάκης σχολίασε: «Δεν είναι χιούμορ, είναι προτροπή σε φόνο. Και νομίζω ότι αν αντίστοιχό σύνθημα αναφερόταν για τον κύριο Βλάχο, ο ίδιος και οι συνάδελφοί του, και σωστά, θα είχαν βγει στους δρόμους και θα μιλούσαν για προτροπή σε βία και στοχοποίηση των ηθοποιών. Δεν είναι εντάξει, επειδή διαφωνείς πολιτικά με κάποιον να τον στοχοποιείς με τρόπο που ο κάθε τρελός μπορεί να του μπει μία ιδέα και να κάνει πράξη αυτό που του λες ως χιούμορ. Πολύ καλά θα κάνουν ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο κύριος Πορτοσάλτε να κινηθούν νομικά».

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER