Τετάρτη, 08 Μαϊος 2024 23:08

Π. Μαρινάκης: «Σταθερός, άμεσα ή έμμεσα, χορηγός της Χρυσής Αυγής ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης»

 

Ως «τον πιο σταθερό, άμεσα ή έμμεσα χορηγό, της Χρυσής Αυγής» χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κασσελάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας αποψε στην ΕΡΤ.

Ο κ. Μαρινάκης επισήμανε ότι «ο κ. Κασσελάκης είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ τις δύο αυστηροποιήσεις της νομοθεσίας που έκανε το 2021 και το 2024 η κυβέρνηση αυτή, που δεν θα έδιναν τη δυνατότητα στον «επόμενο Μιχαλολιάκο» να κάνει καν αίτηση, δεν τις ψήφισε ούτε επί της αρχής, ούτε κατά άρθρο. Δεν κατέθεσε υπόμνημα και στις βουλευτικές εκλογές και στις ευρωεκλογές και δεν ψήφισε και τις τροπολογίες, με βάση τις οποίες αποκλείστηκαν τα μορφώματα αυτά στις εκλογές. Και έρχεται ο κ. Κασσελάκης, μετά από μια δικαστική απόφαση, και ουσιαστικά τι λέει, ότι επειδή είναι πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης συλλογισμός που δεν στέκει».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «επί των ημερών της Ν.Δ συγκεντρώθηκαν οι υποθέσεις όπως μπορεί να κάνει, όπως και στην οπαδική βία συνέβη πρόσφατα και πήγαν στη Δικαιοσύνη για να κρίνει η δικαιοσύνη, όπως ανεξάρτητα κάνει η δικαιοσύνη» και συμπλήρωσε: « Ένα άλλο πράγμα είναι αυτό το οποίο λέμε για τον κ. Κασσελάκη και για την ανακοίνωση του. Και ένα τρίτο το οποίο πρέπει να πούμε είναι και το γεγονός ότι τεσσεράμισι χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβρισκε αίθουσα να δικαστεί η υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Πάει πολύ, λοιπόν, ο οποιοσδήποτε από το κόμμα αυτό, το οποίο με τις πράξεις του και κυρίως με τις παραλείψεις του έδειξε την πραγματική του διάθεση.»

Ο κ. Μαρινάκης αναφερόμενος στις ευρωεκλογές και τις πιθανές εξελίξεις στη συνέχεια, ξεκαθάρισε ότι βουλευτικές εκλογές, θα γίνουν το 2027 και τόνισε ότι πρέπει να επιβεβαιωθεί ξανά η πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

«Οι τελευταίες ευρωεκλογές, το συγκρίσιμο μέγεθος, η αντίστοιχη τελευταία διαδικασία έδωσαν στην ΝΔ 33% και ένα μήνα μετά στις βουλευτικές εκλογές πήρε 39,5%. Και ήρθε στην εξουσία. Είναι λογικός αυτός ο πήχης από τον Πρωθυπουργό, συγκρίσιμο μέγεθος, τελευταία εκλογική διαδικασία. Μέσα σε δέκα μήνες έχουν περάσει αρκετές και τολμηρές μεταρρυθμίσεις, γιατί χτίζουμε πάνω στην εμπιστοσύνη των πολιτών σε μια ισχυρή εμπιστοσύνη, που δεν είναι λευκή επιταγή, μετά τις εκλογές του Ιουνίου. Σκεφτείτε ότι μια τοξική αντιπολίτευση πως θα χρησιμοποιήσει ένα αποτέλεσμα, το οποίο θα αμφισβητεί αυτή την πολιτική σταθερότητα, μπροστά στην επόμενη ή την μεθεπόμενη πολιτική αλλαγή» είπε ο κ. Μαρινάκης.

ΑΠΕ