Πέμπτη, 30 Μαϊος 2024 21:33

Δημοσκόπηση Prorata: Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ σε εκλογική επιρροή

Δημοσκόπηση Prorata: Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ σε εκλογική επιρροή

Σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Prorata, ενώ για τη δεύτερη θέση φαίνεται να «κονταροχτυπιούνται» ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο ανατροπών όσον αφορά στη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές αφήνουν τα ευρήματα δημοσκόπησης που διενήργησε Prorata.

Σύμφωνα με την έρευνα, στη δεύτερη θέση έρχεται το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 13% στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής. Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση με 33,3%. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με ποσοστό 12%, ενώ το ΚΚΕ ακολουθεί με 11,2%.

Ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 8,5%, η Νίκη και η Νέα Αριστερά με 4,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,9%, ο Κόσμος και η Φωνή Λογικής με 2,3%.

Αντίστοιχα διατηρούνται οι θέσεις των κομμάτων και στην πρόθεση ψήφου, με τη Νέα Δημοκρατία στην πρώτη θέση (29,5%), το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην δεύτερη (11,5%) και τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη (10,5%). Έπειτα, ακολουθούντο ΚΚΕ με 10%, η Ελληνική Λύση με 7,5%, η Νίκη και η Νέα Αριστερά με 4%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5%, ο Κόσμος και η Φωνή Λογικής με 2%.

Αναφορικά με το ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύονται οι πολίτες για πρωθυπουργό, την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο «κανένας» με 37%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 34%, ο Νίκος Ανδρουλάκης το 5,5%, ο Στέφανος Κασσελάκης μαζί με τον Δημήτρη Κουτσούμπα το 5%. Ακολουθούν ο Κυριάκος Βελόπουλος με 4%, ο Αλέξης Χαρίτσης με 3%, ο Δημήτρης Νατσιός με 2,5% και η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 2%.

Σημειώνεται πως το 63% των πολιτών θεωρεί πως η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση. Μάλιστα, το 32% δηλώνει ότι τα χρήματα που βγάζουν φτάνουν για να καλύπτουν τα αναγκαία, αλλά όχι για να ζουν καλά. Στο ίδιο σημείο της δημοσκόπησης, το 27% δηλώνει πως τα χρήματα που βγάζουν φτάνουν για να ζουν καλά, αλλά όχι για να αποταμιεύουν.

Πηγή: news247.gr