Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2024 21:15

Μητσοτάκης: Για τη Ν.Δ ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός είναι εθνικό καθήκον (Βίντεο)

Μητσοτάκης: Για τη Ν.Δ ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός είναι εθνικό καθήκον (Βίντεο)

"Πάντα αρχίζει η νίκη από τη Θεσσαλονίκη", είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην αρχή της ομιλίας του σε προεκλογική συγκέντρωση στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και αναφερόμενος στο ψιλόβροχο σχολίασε ότι " αποδείξαμε, για μια ακόμη φορά, πως είμαστε κόμμα παντός καιρού".

"Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας σας ευχαριστώ για την υποδοχή και τον ενθουσιασμό σας", τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:"Κι εγώ νιώθω μεγάλη συγκίνηση κάθε φορά που είμαι στη Θεσσαλονίκη μας, την οποία τιμώ και ως βουλευτής της. Η πρωτεύουσα της Μακεδονίας κατέχει πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, μία θέση που θα διεκδικεί πλέον και στην καρδιά της Ευρώπης μετά τις ευρωεκλογές της Κυριακής, που θα αναδείξουν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία, τη μεγάλη νικήτρια".

"Ολη η Ελλάδα είναι μπλε", φώναξαν οι συγκεντρωμένοι και ο πρωθυπουργός απάντησε:"Εσείς κάνατε όλη την Ελλάδα μπλε και θα παραμείνει γαλάζια όλη η Ελλάδα και στις εκλογές της Κυριακής.

Σε αυτό  το ρόλο που αξίζει στη Θεσσαλονίκη και θα κατακτήσουμε μαζί. Πρόκειται για μία αναμέτρηση που αφορά στοιχήματα ολόκληρης της ηπείρου, αλλά και της δικιάς μας καθημερινότητας. Σε μία ευρωπαϊκή διαδικασία, ωστόσο, που δεν θα υπήρχε χωρίς την πορεία που πρώτος χάραξε ο ιδρυτής μας, ο Μακεδόνας, ο Εθνάρχης, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Ήταν αυτός που έβαλε τη χώρα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και η παράταξή μας ήταν αυτή που την κράτησε στην Ευρώπη όταν κινδύνεψε από τις περιπέτειες του λαϊκισμού".

Για τη Ν.Δ. ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός είναι εθνικό καθήκον, είπε ο κ. Μητσοτάκης και απάντησε σε όσους μιλούν για πατριωτισμό λέγοντας ότι πρόκειται για "πατριώτες του τηλεμάρκετινγκ".

Ο Κυρ. Μητσοτάκης συνεχάρη και από αυτό το βήμα τον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ