Κυριακή, 15 Μαϊος 2022 14:30

Ετοιµάζεται το άνοιγµα του θερινού σινεµά στην Καλαµάτα

Ετοιµάζεται το άνοιγµα του θερινού σινεµά στην Καλαµάτα

Στα τέλη Μαΐου προγραµµατίζεται να ανοίξει φέτος το θερινό σινεµά της Καλαµάτας, στο χώρο του Παλιού Σιδηροδροµικού Σταθµού.

Yστερα από µία ακόµα χειµερινή σεζόν µε περιορισµούς λόγω της πανδηµίας, η καλοκαιρινή εκδοχή του Cine Center ευελπιστεί να πλησιάσει τα εισιτήρια τουλάχιστον του 2019, µιας και τα δύο προηγούµενα καλοκαίρια δεν κύλησαν εισπρακτικά µε τον καλύτερο τρόπο λόγω του κορονοϊού. Οι θερµοκρασίες άλλωστε βοηθούν σ’ αυτό, µιας και από τα µέσα Απριλίου ο καιρός φαντάζει ιδανικός για µια προβολή κάτω από τα αστέρια.

Οπως ανέφερε στην «Ε» ο υπεύθυνος προγραµµατισµού για το Cine Center Καλαµάτας Βασίλης Μουλάς, µε γνώµονα τον καιρό το πλάνο είναι το θερινό σινεµά της Καλαµάτας να ανοίξει στα τέλη Μαΐου, εκτός και αν η άνοιξη κλείσει µε έντονα καιρικά φαινόµενα, οπότε θα µεταφερθεί για τις αρχές Ιουνίου.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ

Τα υγειονοµικά µέτρα κατά του κορονοϊού έχουν αλλάξει σε σχέση µε τους προηγούµενους µήνες. Πλέον, καθώς δε χρησιµοποιούνται έως 31/8 τα πιστοποιητικά εµβολιασµού ή νόσησης, για την είσοδο στα θερινά σινεµά θα ισχύει όπως φαίνεται µόνο η ισχυρή σύσταση για χρήση µάσκας σε χώρους µε συνωστισµό, οδηγία που ενδέχεται να τροποποιηθεί στα τέλη Μαΐου, όταν και θα ανακοινωθούν τα νέα µέτρα για τη χρήση µάσκας. Επιπλέον, τουλάχιστον έως τα τέλη Αυγούστου, οι κινηµατογράφοι θα λειτουργούν δίχως περιορισµούς στην πληρότητα, γεγονός που θα βοηθήσει στην εισπρακτική κίνηση. «Τα παιδιά έτσι και αλλιώς όλο το χειµώνα είχαν στην κατοχή τους το self test από το σχολείο τους, οπότε δεν είχαν κάποιο πρόβληµα να δουν την ταινία της επιλογής τους. Αυτό που ευελπιστούµε είναι οι µεγαλύτερες ηλικίες, κυρίως από 20 έως 35 ετών, που σε πολλές περιπτώσεις δεν είχαν όλο το περασµένο διάστηµα κάποιο πιστοποιητικό, πλέον να επιστρέψουν σε αυτό τον τρόπο διασκέδασης νιώθοντας παράλληλα το αίσθηµα της ασφάλειας, µιας και µιλάµε για έναν ανοιχτό χώρο» σηµείωσε ο κ. Μουλάς. Παράλληλα τόνισε πως η κίνηση στο Cine Center την περασµένη εβδοµάδα µε την πρεµιέρα του “Doctor Strange” δεν ήταν η αναµενόµενη, παρότι έχει καταργηθεί τις τελευταίες εβδοµάδες η επίδειξη πιστοποιητικών.

ΠΡΟΣ∆ΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΟΥ 2019

Με τα δύο τελευταία καλοκαίρια να έχουν συνοδευτεί από περιορισµούς, το φετινό εκ των πραγµάτων φαντάζει πιο αισιόδοξο, ώστε να πλησιάσει ή να ξεπεράσει την κίνηση του 2019. «Θέλουµε να ελπίζουµε σε µία καλύτερη εισπρακτικά σεζόν από τις προηγούµενες. Προγνωστικά δεν µπορούµε να κάνουµε, αλλά µε δεδοµένο πως ο κόσµος έχει απελευθερωθεί από το άγχος και το φόβο του Covid, προσδοκούµε οι σινεφίλ της πόλης να βάλουν εκ νέου στο πρόγραµµα του ελεύθερου χρόνου τους τις υπαίθριες προβολές. Οι δύο περασµένες σεζόν δεν κύλησαν ιδανικά, ενώ ειδικότερα αυτήν του 2020 θα την χαρακτήριζα ανύπαρκτη, επειδή και το ξέσπασµα της πανδηµίας ήταν ακόµα νωπό αλλά και εξαιτίας των ταινιών, όπου οι περισσότερες εµπορικές µπήκαν στον “πάγο”. Το 2021 είχαµε µεγαλύτερη στήριξη από τη νεολαία και όχι τόσο από τους µεγαλύτερους, κάτι που οφείλεται κατά τη γνώµη µου στην απουσία ευρωπαϊκών παραγωγών», υπογράµµισε. Και συµπλήρωσε πως και τον περασµένο χειµώνα οι ηλικίες άνω των 30 δεν προτίµησαν τον κινηµατογράφο, ιδίως από τη στιγµή που έκανε την εµφάνισή της η µετάλλαξη "Οµικρον" κοντά στις γιορτές των Χριστουγέννων. «Παρότι προβλήθηκαν σηµαντικές ταινίες, ο κλειστός χώρος λειτούργησε αποτρεπτικά όχι µόνο στο σινεµά αλλά γενικότερα στη διασκέδαση» πρόσθεσε.

ΤΑ «∆ΥΝΑΤΑ ΧΑΡΤΙΑ» ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Σύµφωνα µε τον υπεύθυνο προγραµµατισµού για το Cine Center Καλαµάτας, το φετινό καλοκαίρι θα προβληθούν πολυαναµενόµενες ταινίες για µικρούς και µεγάλους. Όπως είπε, ανάµεσα σε αυτές αναµένεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον το “Top Gun: Maverick” µε τον Τοµ Κρουζ, το “Jurassic World Dominion”, η µεγαλύτερη σε διάρκεια ταινία του franchise, καθώς και το “Thor: Love and Thunder” της Marvel µε ένα all-star καστ. Από πλευράς παιδικών ταινιών, µεταξύ άλλων αυτή που αναµένεται να προτιµηθεί κατά πολύ είναι τα “Minions 2: Η άνοδος του Γκρου”.

OI ΝΤΟΠΙΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ

Τέλος, σε ερώτηση της «Ε» για το αν το θερινό σινεµά της πόλης στηρίζεται και από τους επισκέπτες τους καλοκαιρινούς µήνες, από το 2018 που εγκαινιάστηκε µέχρι σήµερα, ο Βασίλης Μουλάς υποστήριξε πως η κύρια εισπρακτική κίνηση προέρχεται από τους Καλαµατιανούς. «Με την Καλαµάτα να διαθέτει πολλά σηµεία για να επισκεφτεί κανείς, η προβολή µιας ταινίας σε ένα χώρο που ενδεχοµένως να µην τους είναι τόσο γνωστός ακόµα, ίσως να µην χωράει στο πρόγραµµα των επισκεπτών. Αυτό που συµβαίνει συνήθως είναι άτοµα που φιλοξενούνται σε σπίτια το καλοκαίρι να έρχονται µαζί µε τους φίλους τους και να βλέπουν µια ταινία. Κατά τα άλλα οι ντόπιοι είναι αυτοί που µας στηρίζουν, κάτι που πιστεύουµε πως θα επαναληφθεί και φέτος» κατέληξε.