Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 15:15

Πρεμιέρα στην Καλαμάτα για την ταινία «Στο σύρμα» - Οι προβολές του “Cine Center” (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Πρεμιέρα στην Καλαμάτα για την ταινία «Στο σύρμα» - Οι προβολές του “Cine Center” (Βίντεο)

Πρεμιέρα κάνει στο “Cine Center” Καλαμάτας η ταινία «Στο σύρμα» του Λεωνίδα Παπαδόπουλου, από το ομώνυμο θεατρικό έργο του Μεσσήνιου Αντώνη Κατσά, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, αλλά και περιγραφές ή αφηγήσεις αγωνιστών της Μακρονήσου.

Ακόμα θα προβληθούν η ταινία «Τα Πάντα Όλα» που σάρωσε στα Όσκαρ, το «John Wick: Κεφάλαιο 4», η τέταρτη ταινία της σειράς του Τσαντ Σταχέλσκι με τον αγαπημένο Κιάνου Ριβς, καθώς και η περιπέτεια «Dungeons & Dragons: Εντιμότητα μεταξύ κλεφτών». Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με τις παιδικές προτάσεις «Τα αβγά και τα πασχάλια», «Μούμιες» και «Αργοναύτες: Η Οργή του Ποσειδώνα».

-“Στο σύρμα”, δράμα, 102'

1948. Ο Δημήτρης ανάμεσα σε άλλους αγωνιστές, εξορίζεται στην Μακρόνησο. Εκεί, ο σκληρός βασανιστής Κοθράς προσπαθεί μάταια να τον σπάσει ώστε να υπογράψει δήλωση. Μετά από 10 χρόνια κι ενώ καθένας τους νομίζει τον άλλο νεκρό, συναντιούνται τυχαία στο παγκάκι ενός πάρκου. Πέρα από την αμφότερη έκπληξη και την απορρέουσα συζήτηση, σιγά σιγά θα ανακαλύψουν ότι η ζωή τους έχει παίξει κι ένα απρόσμενο παιχνίδι.

Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Παπαδόπουλος. Σενάριο: Αντώνης Κατσάς. Ηθοποιοί: Γιώργος Χρανιώτης, Γιάννης Φωτεινόπουλος, Γιώργος Γιαννόπουλος, Εύη Γιαννακοπούλου, Περικλής Αλμπάνης, Βασίλης Κολοβός, Γιώργος Τσαπόγας, Άρης Τσαμπαλίκας, Κώστας Μιχαλόπουλος.

Προβολές: Παρασκευή 9.30 μ.μ., Σάββατο 9.30 μ.μ.

“Τα Πάντα Όλα”, περιπέτεια, 139'

Η Έβελιν, μία εξουθενωμένη Κινεζοαμερικανίδα, όχι μόνο δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τον πατέρα, τον σύζυγο και την κόρη της, αλλά δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τους φόρους της. Όταν της δίνεται η δυνατότητα να μεταπηδήσει σε άλλα σύμπαντα, τίποτα δεν την έχει προετοιμάσει για αυτό που την περιμένει.

Σκηνοθεσία: Ντάνιελ Κουάν, Ντάνιελ Σάινερτ. Ηθοποιοί: Μισέλ Γεό, Τζέιμς Χονγκ, Τζέιμι Λι Κέρτις, Στέφανι Σου, Κε Χούι Κουάν, Χάρι Σαμ Τζούνιορ.

Κυριακή 8.45 μ.μ., Δευτέρα 8.45 μ.μ., Τρίτη 8.45 μ.μ., Τετάρτη 8.45 μ.μ.

-“John Wick: Κεφάλαιο 4”, περιπέτεια, 169'

Ο John βρίσκει τον τρόπο να νικήσει την Υψηλή Τράπεζα. Πριν όμως κερδίσει την ελευθερία του, ο Wick πρέπει να αντιμετωπίσει έναν εχθρό με πανίσχυρες συμμαχίες σε όλη την υφήλιο και δυνάμεις που θα μετατρέψουν παλιούς φίλους σε εχθρούς.

Σκηνοθεσία: Τσαντ Σταχέλσκι. Πρωταγωνιστούν: Κιάνου Ριβς, Ντόνι Γιεν, Μπιλ Σκάρσγκαρντ, Λόρενς Φίσμπερν, Χιρογιούκι Σανάντα, Λανς Ρέντικ.

Προβολές: Παρασκευή 9 μ.μ., Σάββατο 9 μ.μ., Κυριακή 9 μ.μ., Δευτέρα 9 μ.μ., Τρίτη 9 μ.μ., Τετάρτη 9 μ.μ.

-“Dungeons & Dragons: Εντιμότητα μεταξύ κλεφτών”, περιπέτεια, 134'

Ένας γοητευτικός κλέφτης και μια ομάδα τυχοδιωκτών οργανώνουν μια επική ληστεία για την απόκτηση ενός χαμένου κειμηλίου, αλλά τα σχέδια τους θα στραβώσουν επικίνδυνα, όταν συγκρουσθούν με τα λάθος άτομα. Η ταινία

«Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών» ζωντανεύει τον πλούσιο κόσμο και το πνεύμα του θρυλικού παιχνιδιού ρόλων σε μια ξεκαρδιστική και γεμάτη δράση κινηματογραφική περιπέτεια.

Σκηνοθεσία: Τζον Φράνσις Ντάλεϊ, Τζόναθαν Γκολντστάιν. Πρωταγωνιστούν: Κρις Πάιν, Μισέλ Ροντρίγκες, Χιου Γκραντ, Σοφία Λιλς, Τζέισον Γουόνγκ, Ντέιζι Χεντ, Τζάστις Σμιθ.

Προβολές: Παρασκευή 9.15 μ.μ., Σάββατο 9.15 μ.μ., Κυριακή 9.15 μ.μ., Δευτέρα 9.15 μ.μ., Τρίτη 9.15 μ.μ., Τετάρτη 9.15 μ.μ.

-"Τα αβγά και τα πασχάλια", κινούμενα σχέδια, 76' μεταγλωττισμένο

Η Σχολή των Κουνελιών ετοιμάζεται να σημάνει συναγερμό: Ο Λίο, το πονηρό κουνέλι της πόλης, θέλει να εξαλείψει το Πάσχα δια παντός. Συνωμοτεί με τις ύπουλες αλεπούδες και σχεδιάζει να καταστρέψει όλα τα πασχαλινά αβγά. Θα καταφέρουν τα κουνέλια του Πάσχα, Μαξ και Εμι, μαζί με τους φίλους τους, να τον εμποδίσουν; Με τη βοήθεια της σοφής δασκάλας τους, της κυρίας Ερμιόνης, οι ήρωές μας πρέπει να κατακτήσουν μια μυστηριώδη τεχνική μάχης και να μάθουν τι σημαίνει να εμπιστεύεσαι κάποιον – ακόμα και μια αλεπού.

Σκηνοθεσία: Ούτε φον Μούνχαου - Πολ. Χαρίζουν τις φωνές τους οι: Τζίνη Παπαδοπούλου, Δανάη Νικολάτου, Δημήτρης Παπαδάτος, Σταύρος Σιούλης, Κωνσταντίνος Καϊκής, Στεφανία Φιλιάδη, Κωνσταντίνος Ρεπάνης, Κωνσταντίνος Νάνος, Βασιλική Σούτη, Νέστωρ Κοψιδάς, Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Jerome Kaluta, Βούλα Κώστα.

Προβολές: Σάββατο 6.45 μ.μ., Κυριακή 6.45 μ.μ.

-"Μούμιες", κινούμενα σχέδια, 88', μεταγλωττισμένο

Στην Αίγυπτο, στα έγκατα της γης, υπάρχει μια πόλη γεμάτη μούμιες ηλικίας 3000 ετών. Με αυτοκρατορική εντολή, η πριγκίπισσα Νέφερ πρέπει να παντρευτεί τον Τουτ, αλλά κανείς τους δεν θέλει να το κάνει: η Νέφερ ποθεί την ελευθερία της και ο Τουτ είναι αλλεργικός στη δέσμευση. Όμως, οι επιθυμίες των Θεών είναι αναπόφευκτες και ο Τουτ θα πρέπει να παντρευτεί τη Νέφερ σε μόλις επτά ημέρες, φέρνοντας στο γάμο το αρχαίο δαχτυλίδι που του χάρισε ο Φαραώ. Εν τω μεταξύ, στην επιφάνεια της γης, ο Λόρδος Σιλβέστερ Κάρναμπι πραγματοποιεί μια αρχαιολογική αποστολή στην οποία, για πρώτη φορά, βρίσκει κάτι σχετικό: έναν αιγυπτιακό τάφο όπου εκτός από πολλά τρόπαια, βρίσκει και μια βέρα. Είναι η ευκαιρία του να μείνει στην ιστορία, και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, αλλά δεν υπολογίζει στο γεγονός ότι αυτό το δαχτυλίδι έχει ήδη έναν ιδιοκτήτη... Όταν ο Τουτ ανακαλύπτει ότι το δαχτυλίδι του έχει κλαπεί, δεν έχει άλλη επιλογή από το να σκαρφαλώσει στον ανθρώπινο κόσμο και να διεισδύσει στο σημερινό Λονδίνο. Συνοδεύεται από τον μικρότερο αδερφό του Σέκεμ, ένα οκτάχρονο αγόρι και τον Κροκ, ένα μωρό κροκόδειλο και το κατοικίδιο του Σέκεμ. Παράλληλα η Νέφερ εκμεταλλεύεται την ευκαιρία να το σκάσει από το γάμο και να κυνηγήσει τα όνειρά της. Μαζί, οι τρεις μούμιες θα πρέπει να περιηγηθούν στο σύγχρονο Λονδίνο, να ανακτήσουν το δαχτυλίδι που έχει κλέψει ο Λόρδος Σίλβέστερ Κάρναμπι και, κάτι που δεν ήταν στα σχέδια του Τουτ και της Νέφερ, να μάθουν να συμπαθούν ο ένας τον άλλον.

Σκηνοθεσία: Juan Jesus Garcia Galocha. Χαρίζουν τις φωνές τους: Πηνελόπη Σκαλκώτου, Βασίλης Παπαστάθης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Γιώτα Μηλίτση, Κωνσταντίνος Ρεπάνης, Τάσος Τζιβίσκος, Πέτρος Δαμουλής, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Μαριάνθη Σοντάκη, Κωνσταντίνος Λάγκος, Βασίλης Αξιώτης, Ειρήνη Γκρέκα.

Προβολές: Σάββατο 6.30 μ.μ., Κυριακή 6.30 μ.μ.

-"Αργοναύτες: Η Οργή του Ποσειδώνα", κινούμενα σχέδια, 95'μεταγλωττισμένο

Η ζωή κυλάει ήρεμα στην Ιωλκό, το πανέμορφο και ακμάζον λιμάνι της αρχαίας Ελλάδας. Μέχρι που ο Ποσειδώνας οργίζεται και απειλεί να το εξαφανίσει. Ένα πανέξυπνο και περιπετειώδες νεαρό ποντίκι μαζί με τον γάτο που παίζει τον ρόλο του θετού του πατέρα σπεύδουν να βοηθήσουν τον γερασμένο πια Ιάσονα και τους Αργοναύτες στην αποστολή διάσωσης της πόλης. Η εκστρατεία αυτή θα τους οδηγήσει σε μέρη μακρινά, όπου ζουν μυθικά πλάσματα και μερικά από τα πιο επικίνδυνα τέρατα της μυθολογίας.

Σκηνοθεσία: David Alaux, Eric Tosti. Χαρίζουν τις φωνές τους οι:, Τζίνη Παπαδοπούλου, Σταύρος Σιούλης, Αλεξάνδρα Λέρτα, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Γιάννης Τσούτσιας, Βασίλης Μήλιος, Γιάννης Στεφόπουλος, Σοφία Παναηλίδου, Χρήστος Θάνος, Άγγελος Λιάγκος.

Προβολές: Σάββατο 6.30 μ.μ., Κυριακή 6.30 μ.μ.


NEWSLETTER