Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 16:56

"Μέτριος Εγώ": Ο Τσαφούλιας και άλλοι διάσημοι στο πλευρό του Σπύρου Μπιμπίλα (φωτό)

Γράφτηκε από την
"Μέτριος Εγώ": Ο Τσαφούλιας και άλλοι διάσημοι στο πλευρό του Σπύρου Μπιμπίλα (φωτό)

Ένα κύμα συμπαράστασης προς τον προέδρο του ΣΕΗ Σπύρο Μπιμπίλα αναπτύχθηκε ήδη από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης και κορυφώθηκε το πρωί της Παρασκευής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της χώρας, τα οποία γέμισαν από "μέτριους" ηθοποιούς.

Μεγάλα ονόματα του χώρου του θεάματος έσπευσαν, να αυτοχαρακτηριστούν ως "μέτριοι" ηθοποιοί σε μία διάθεση να ειρωνευτούν τη δήλωση του Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος στο υπόμνημά του χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΕΗ "μέτριο ηθοποιό", ενώ έκανε λόγο για χρόνια εχθρότητα μεταξύ τους, υποστηρίζοντας ότι τα πρόσωπα του Σωματείου τον φθονούν. "Συμπτωματικά και όχι αξιοκρατικά βρίσκεται σε αυτή τη θέση", ανέφερε ο Δημήτρης Λιγνάδης για την ιδιότητα του Σπύρου Μπιμπίλα ως προέδρου του ΣΕΗ.

Ο πάντα σεμνός, αλλά ταυτόχρονα δυναμικός, μαχητικός και αλληλέγγυος, Σπύρος Μπιμπίλιας, που, όπως έχει αποδείξει περίτρανα ιδίως τον τελευταίο καιρό με το ξέσπασμα του ελληνικού #MeToo, υποστηρίζει όποιον έχει ανάγκη, δεν είναι μόνος του. Όπως και ο ίδιος στηρίζει τα θύματα κάθε είδους βίας, έτσι και πολλοί μεγάλοι καλλιτέχνες έσπευσαν να κατακλύσουν τα social media με αναρτήσεις μέσω των οποίων εκφράζουν ανοιχτά πως τάσσονται με το μέρος του, πως τάσσονται με το μέρος του "μέτριου" Μπιμπίλα.

Ο Σπύρος Μπιμπίλιας και οι συνάδελφοί του απαντούν

Η πρώτη απάντηση μετά τις κακεντρεχείς δηλώσεις του Λιγνάδη ήρθε από τον ίδιο τον Σπύρο Μπιμπίλια, ο οποίος μέσα από ανάρτηση στο Facebook έγραψε ότι στο Σωματείο Ηθοποιών, έπειτα από τις καταγγελίες, μεγαλώνει, γεγονός που " τιμά και χαροποιεί εμάς τους μέτριους", όπως έγραψε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

"Το πανταχόθεν βαλλομενο Σωματείο μας των ηθοποιών δυναμώνει...Έχουμε νέες εγγραφές με αμείωτο ρυθμο. Αυτο μας τιμά και μας χαροποιει εμάς τους "μέτριους", που μας είχαν για συνεργάτες σπουδαίοι θεατράνθρωποι όπως ο Ζυλ Ντασσεν,Μάνος Χατζιδάκις, Γιώργος Μιχαηλίδης,Γιάννης Κακλεας,Γιώργος Μεσσάλας,Κοραής Δαματης,Πέτρος Ζουλιας,Ελένη Μαβιλη, Νίκος Ζερβός,Νίκος Κούνδουρος,Γιώργος Χαραλαμπίδης,ΓιωργοςΠανουσοπουλος,Τωνια Μαρκετακη,Νίκος Νικολαιδης, Λίλυ Μελεμε,Κώστας Χαραλάμπους,Άννα Χατζησοφιά,Κάρολος Ζωναράς,Κώστας Λυχναράς,Βασίλης Πλατάκης,Μάριος Ρετσιλας και τόσοι αλλοι.....Η άνοιξη θα ξαναρθει...." έγραψε στη σελίδα του στο facebook, ο Σπ. Μπιμπίλας.

Ο δημιουργός και σκηνοθέτης του "Έτερος εγώ", Σωτήρης Τσαφούλιας, μάλιστα, άλλαξε το όνομα της δημοφιλούς σειράς και ταινίας σε "Μέτριος Εγώ", στεκόμενος στο πλευρό του Σπύρου Μπιμπίλα.

Πηγή: news247.gr


NEWSLETTER