Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021 16:55

Πρόγραμμα 8 εκατ. ευρώ για τη στήριξη διανομέων ταινιών και κινηματογράφων ενέκρινε η ΕΕ

Γράφτηκε από την
Πρόγραμμα 8 εκατ. ευρώ για τη στήριξη διανομέων ταινιών και κινηματογράφων ενέκρινε η ΕΕ

Ελληνικό πρόγραμμα ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ για τη στήριξη των διανομέων ταινιών και των κινηματογράφων, που επλήγησαν από το ξέσπασμα του κορονοϊού και από τα περιοριστικά μέτρα που έπρεπε να εφαρμόσει η κυβέρνηση της χώρας για τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας, ενέκρινε σήμερα (30/06) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων. Στο πλαίσιο του προγράμματος, η δημόσια υποστήριξη θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων. Το μέτρο θα αντιμετωπίσει τις απώλειες που υπέστησαν οι δικαιούχοι μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2020 λόγω του κλεισίματος των κινηματογράφων.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ποσό της ενίσχυσης ανά δικαιούχο θα υπολογιστεί με βάση τον αριθμό των θέσεων του κινηματογράφου και για τους διανομείς ταινιών με βάση το χαμένο εισόδημα. Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ελληνικό σύστημα είναι σύμφωνο με τους όρους που καθορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο.

Ειδικότερα, η ενίσχυση δεν θα υπερβαίνει τα 1,8 εκατομμύρια ευρώ ανά εταιρεία και θα χορηγηθεί το αργότερο στις 31 Δεκεμβρίου 2021.


NEWSLETTER