Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 13:45

Sold out το φεστιβάλ Λουτρών Πόζαρ - Περισσότερα από 8.000 άτομα φέτος

Γράφτηκε από την
Sold out το φεστιβάλ Λουτρών Πόζαρ - Περισσότερα από 8.000 άτομα φέτος

Μετά από δέκα συν δύο "χαμένα" χρόνια, αυτά της πανδημίας, το Φεστιβάλ Πόζαρ στα Λουτρά Αλμωπίας επανέρχεται και γεμίζει με κόσμο όχι μόνο την Αριδαία και τα γύρω χωριά, αλλά και την Έδεσσα.

Από αύριο Παρασκευή 22 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή ηχηρά ονόματα της μουσικής σκηνής, συγκεντρώνουν περισσότερα από 8.000 άτομα, σε ένα φεστιβάλ που είναι ήδη sold out. Από αυτούς περίπου 2000 είναι οι κατασκηνωτές, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου του φεστιβάλ Πόζαρ Γιώργος Μπαϊράμης. «Τα λουτρά Πόζαρ είναι ένας προορισμός τεσσάρων εποχών και πάντα αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες. Ωστόσο με το φεστιβάλ έχουμε ξεσηκώσει, θα έλεγα, την νεολαία και δίνουμε έναν άλλον τόνο στην περιοχή, γεμίζοντας με κόσμο όχι μόνο τα καταλύματα αλλά και τις ταβέρνες, τα καφέ κτλ», αναφέρει ο κ.Μπαϊράμης.

Τα λουτρά Πόζαρ στον νομό Πέλλας, είναι ένας προορισμός της κεντρικής Μακεδονίας που διακρίνεται για τη φυσική ομορφιά του, με τα κρύα νερά να πέφτουν σχηματίζοντας καταρράκτες από το βουνό και να ενώνονται με τα ζεστά ιαματικά νερά, δημιουργώντας φυσικές πισίνες σπα. Εκτός από τους εξωτερικούς χώρους, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το μπάνιο του είτε στη φύση, είτε στην πισίνα, υπάρχουν και οι εσωτερικές εγκαταστάσεις των λουτρών όπου λειτουργούν ιαματικά λουτρά πριβέ. Η εικόνα είναι από τις λίγες που η φύση χαρίζει απλόχερα: Πλατάνια, νερά, εστιατόρια και γέφυρες, μια γωνιά που θυμίζει παράδεισο και συγκεντρώνει περίπου 1 εκατομμύριο επισκέπτες όλο το χρόνο ενώ τα τελευταία χρόνια αποτελεί επιλογή και για τα ζευγάρια που θέλουν να ενώσουν τη ζωή τους με τα δεσμά του γάμου.

Σε όλα αυτά, έρχεται να προστεθεί και η πρωτοβουλία του Συλλόγου Νέων Λουτρακίου, που δίνει τονωτικές "ενέσεις" στον προορισμό, καθιστώντας τον σημείο αναφοράς στα μουσικά δρώμενα.

«Το φετινό μας φεστιβάλ ονομάζεται "δέκα συν δυο" και αναφερόμαστε στα δύο χαμένα χρόνια της πανδημίας αλλά ουσιαστικά, αυτή είναι η ενδέκατη διοργάνωση και αισθανόμαστε πολύ χαρούμενοι με την ανταπόκριση, που δείχνει πόσο διψάει ο κόσμος για ποιοτικές εκδηλώσεις. Ξεκινήσαμε πριν από 10 χρόνια με περίπου 2000 άτομα, τα οποία ήταν επίσης ένας πολύ καλός αριθμός και φτάσαμε σήμερα να μιλάμε για 8000 κόσμο. Αυτό μας γεμίζει ικανοποίηση», είπε ο κ.Μπαϊράμης.

« Την Παρασκευή θα ανέβουν στη σκηνή ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και η Μελίνα Κανά. Το Σάββατο η Ματούλα Ζαμάνη και ο Γιάννης Χαρούλης, ενώ την Κυριακή θα απολαύσουμε τον Μίλτο Πασχαλίδη και την Ελευθερία Αρβανιτάκη. Ήδη το πρώτο διήμερο είναι sold out», σημείωσε ο κ.Μπαϊράμης, προσθέτοντας: «Για εμάς είναι πολύ σημαντικό που οι νέοι κυρίως αφήνουν τις παραλίες για ένα τριήμερο και έρχονται στα Λουτρά Πόζαρ μέσα στο καλοκαίρι. Αυτό αναδεικνύει ακόμη περισσότερο τον προορισμό αλλά αποτελεί και απόδειξη ότι οι πολιτιστικές εκδηλώσεις μπορούν να συμβάλουν στην προσέλκυση επισκεπτών και μάλιστα από όλη την Ελλάδα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


NEWSLETTER