Σάββατο, 03 Ιουνίου 2023 10:56

Ο Μάρκος Σεφερλής σε μια απολαυστική συνέντευξη θυμάται ιστορίες από τα παλιά

Γράφτηκε από την

 

Ο μεγάλος κωμικός ηθοποιός και παρουσιαστής Μάρκος Σεφερλής, σε μια απολαυστική συνέντευξη του στο Κανάλι Ένα 90,4 fm, στην εκπομπή "Από σαράντα κύματα"  με τους δημοσιογράφους Χρύσα Σαραντοπούλου και Γιώργο Σαραντάκο, μίλησε μεταξύ άλλων για την παράσταση – Επιθεώρηση που θα ξεκινήσει στο Δελφινάριο (η οποία θα παίζει έξι ημέρες την εβδομάδα!), για την “πολιτογράφηση” του στον Δήμο Πειραιά, και θυμάται ιστορίες από τα παλιά με τους μεγάλους πρωταγωνιστές: Κώστα Βουτσά, Στάθη Ψάλτη και Σωτήρη Μουστάκα.

Ο ηθοποιός ξεκίνησε την συνέντευξη με χιούμορ μετά τις δηλώσεις των δυο παρουσιαστών της εκπομπής, οι οποίοι εξέφρασαν τον θαυμασμό τους. Συγκεκριμένα στην έναρξη της εκπομπής, η Χρύσα Σαραντοπούλου, ξεκίνησε λέγοντας: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, τον περιμέναμε πως και πώς, Μάρκος Σεφερλής εδώ, πάντα μας κάνει να περνάμε υπέροχα, ξεχνάμε τα πάντα μαζί σου Μάρκο, τα πάντα, μέχρι και το όνομα μας», ο ηθοποιός απάντησε λέγοντας «Θα στο θυμίσω εγώ, Χρύσα Σαραντοπούλου, Γιώργος Σαραντάκος», και συμπλήρωσε χιουμοριστικά για τον εαυτό του «“Σαραντάρης εδώ”!».

Ο κύριος Σεφερλής ευχαρίστησε τους δυο παρουσιαστές για “τα καλά τους λόγια” και συνέχισε δηλώνοντας τη μεγάλη του αγάπη για τον Πειραιά, «Σε λίγο δημότης Πειραιά, θα “πολιτογραφηθώ” εδώ στον Πειραιά, καθώς τις περισσότερες ώρες και μέρες της ζωής μου τις περνάω εδώ, και μέσα από το Δελφινάριο τα καλοκαίρια, αλλά και τον υπόλοιπο χρόνο τον χειμώνα», συμπλήρωσε «Αγαπάω τον Πειραιά, τον θεωρώ δεύτερη πατρίδα μου, είμαι πολύ καιρό εδώ, είμαι και ολυμπιακός», αναφέρθηκε και στις φιλίες του λέγοντας «έχω φίλους που έχουν νυχτερινά μαγαζιά και τους τιμάω γιατί με τιμάνε και αυτοί και με την φιλία τους αλλά και με την παρουσία τους στο θέατρο».

Ο διάσημος κωμικός αναφέρθηκε και στην παρουσία του στην εκδήλωση για τις “Ημέρες Θάλασσας”, λέγοντας πως περνάει ωραία βλέποντας ανθρώπους να περνάνε ωραία, αυτό κάνει εξάλλου όλα αυτά τα χρόνια, με τις παραστάσεις του και τις εκπομπές του στην τηλεόραση.

Η συζήτηση δεν μπορούσε να μην περιλαμβάνει και το γιό του, τον Χάρη, ο οποίος είχε και γενέθλια, αλλά και την σύζυγο του Έλενα Τσαβαλιά, για την οποία μίλησε με πολύ όμορφα λόγια, τονίζοντας ότι είναι και πολύ καλή μάνα εκτός από πολύ καλή ηθοποιός και πολύ καλή σύζυγος. Η σύζυγός του είναι πάντα στο πλευρό του, και όπως λέει και ο ίδιος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των παραστάσεων, ο κόσμος την ζητάει, είναι η μαμά του λόχου, έτσι την αποκαλεί ο θίασος, καθώς μας φροντίζει και μας φέρνει πράγματα να τρώμε, συμπληρώνει ο Μάρκος Σεφερλής.

Στην συνέχεια μίλησε για την επιθεώρηση που θα ανεβάσει και φέτος στο Δελφινάριο, τονίζοντας ότι θα έχει πολύ γέλιο, όπως και κάθε χρόνο άλλωστε. Η παράσταση θα καταπιάνεται με τις εκλογές, την προεκλογική περίοδο, τα social media, τις οικογενειακές σχέσεις, τα τηλεπαιχνίδια στην τηλεόραση και με την Μύκονο και τα γεγονότα που διαδραματίζονται εκεί.

Ο θίασος της παράστασης θα είναι ο ίδιος που είναι όλα αυτά τα χρόνια, με τους ηθοποιούς: Γιάννη Καπετάνιο, Έλενα Τσαβαλιά, Αρετή Ζαχαριάδου, Λεωνίδα Ιορδάνου, Γιάννη Αγριόμαλλο, Νίκο Λάιο και φυσικά με τον ίδιο, τον ηθοποιό Μάρκο Σεφερλή.

Στην ερώτηση πως αντέχει και τα κάνει όλα με τόση ενέργεια, ο κωμικός απάντησε “Αυτό μου δίνει δύναμη, το θέατρο για εμένα είναι ένα παιχνίδι… Όταν ανεβαίνω στην σκηνή μεταμορφώνομαι, γεμίζω πάλι τις μπαταρίες μου, γεμίζω ενέργεια την οποία θέλω να μεταδώσω και στον κόσμο…” και συμπλήρωσε πως η αγάπη του κόσμου του δίνει δύναμη.

Απάντησε και στην απορία των περισσότερων ίσως ανθρώπων, η οποία είναι εάν υπάρχει κείμενο, κατά πόσο ο ίδιος ακολουθεί το κείμενο ή αυτοσχεδιάζει και εάν γίνονται πρόβες πριν την παράσταση. Υπάρχει κάποιο κείμενο, σύμφωνα με τον ίδιο, αλλά στις παραστάσεις του μπορεί και αυτοσχεδιάζει, καθώς οι ατάκες είναι γραμμένες από εκείνον, οπότε κάθε παράσταση έχει και κάποια δική του προσθήκη, καμία παράσταση δεν είναι ίδια με την προηγούμενη.

Ο μεγάλος κωμικός προσφέρει αστείρευτο γέλιο σε κάθε του παράσταση και πάντα διασκεδάζει το κοινό του, το οποίο για αυτούς τους λόγους βλέπει κάθε του παράσταση παραπάνω από μία φορές.


Ο Μάρκος Σεφερλής έκανε μια αναδρομή στα παλιά, θυμήθηκε παλιές ιστορίες με τους μεγάλους πρωταγωνιστές, Κώστα Βουτσά, Στάθη Ψάλτη και Σωτήρη Μουστάκα. Με αφορμή το μήνυμα ενός ακροατή από τα Άνω Πατήσια, μίλησε για τον μεγάλο κωμικό, Σωτήρη Μουστάκα, με τον οποίο έπαιζε στο θέατρο Περοκέ στην παράσταση με τίτλο, “Πασόκ μου σόρρυ” και για του υπόλοιπους σπουδαίους κωμικούς ηθοποιούς με τους οποίους έχει συνεργαστεί, με τους Κώστα Βουτσά και Στάθη Ψάλτη.

“Ήταν τιμή μου”, όπως λέει και ο ίδιος, “να συνεργαστώ με τόσο σπουδαίους ηθοποιούς”, προσθέτει, “Τους έβλεπα πιτσιρικάς και εγώ στις ταινίες, ούτε φανταζόμουν ότι μπορεί να έρθει η στιγμή να παίξω μαζί τους στην ίδια σκηνή”.

Στην ερώτηση για το ποιος ήταν ο πιο ατακαδόρος, η απάντηση του ήταν ο Κώστας Βουτσάς. Ο Στάθης Ψάλτης ήταν τεράστιος και μοναδικός ηθοποιός αλλά ακολουθούσε κυρίως το κείμενο, ο Σωτήρης Μουστάκας ζητούσε να είναι μαζί του στην σκηνή, καθώς γελούσαν πολύ ο ένας με τον άλλον.

Αναφέρθηκε και σε ένα νούμερο που είχε ανεβάσει στην αρχή της καριέρας του, σε παράσταση που έπαιζε με τον Σωτήρη Μουστάκα, στο οποίο νούμερο υποδυόταν τον καινούργιο κωμικό και μιλούσε στον Σωτήρη Μουστάκα, που υποδυόταν τον πελάτη, για τον ίδιο τον Σωτήρη Μουστάκα, σαν να μην ήταν ο ίδιος. Το κείμενο που είχε γράψει για το συγκεκριμένο νούμερο, ήταν φόρος τιμής για τον Σωτήρη Μουστάκα, ήθελε να περάσει στον κόσμο το μήνυμα “καλοί είμαστε και εμείς οι καινούργιοι… αλλά σεβασμός στους πιο παλιούς που έριξαν τα θεμέλια για να μπορέσουμε εμείς να συνεχίσουμε να κάνουμε καριέρα”, ήταν όπως λέει ” Ένα νούμερο που το χειροκροτούσε πολύ ο κόσμος, έβλεπε την αγάπη και τον σεβασμό μου προς τον Σωτήρη Μουστάκα”.

Ο Κώστας Βουτσάς δήλωνε θαυμαστής μου, αναφέρει ο κωμικός ηθοποιός: “τον έβλεπα σε μαγαζιά και φώναζε είμαι φαν του Σεφερλή και εγώ κοκκίνιζα, κατέβαζα το κεφάλι. Μου έλεγε, δεν ξαναέρχομαι να σε δω στο θέατρο, γιατί εσύ πυροβολάς και εγώ έχω άσθμα και δεν μπορώ να πάρω αναπνοή από τα γέλια”.

Πηγή: bestnews