Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 22:58

Παρουσίαση λευκώματος της ΑΚΟΣ «ΑνθίΖΩ» Τετάρτη 29 Νοεμβρίου Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Γράφτηκε από την
Παρουσίαση λευκώματος της ΑΚΟΣ «ΑνθίΖΩ» Τετάρτη 29 Νοεμβρίου Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 

«ΑνθίΖω». Ένα λεύκωμα της φύσης στις τέσσερις εποχές του χρόνου που μας καλεί να συνειδητοποιήσουμε ότι για ν' ανθίσουμε πρέπει να ζούμε σε αρμονία με τη φύση.

Το «ΑνθίΖω» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντη θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στις 19:00 στην Αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος» (πρώην Πολυχώρος) του Συλλόγου «Οι φίλοι της Μουσικής» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Για το λεύκωμα θα μιλήσουν η ηθοποιός, στιχουργός και συγγραφέας Ελένη Ζιώγα, ο ομότιμος καθηγητής Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ Παύλος Σακκάς και η ογκολόγος/ακτινοθεραπεύτρια και πρόεδρος της ΑΚΟΣ δρ Δέσποινα Κατσώχη. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Χριστίνα Βίδου.

Οργανικό σύνολο υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μανόλη Ανδρουλιδάκη θα αποδώσει ρεπερτόριο εμπνευσμένο από τη φύση.

Στο «ΑνθίΖω» η πρόεδρος της ΑΚΟΣ δρ Δέσποινα Κατσώχη, συνδυάζει την επιστημονική της ιδιότητα με την καλλιτεχνική της ματιά ως φωτογράφου. Μας θυμίζει ότι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση με όλες μας τις αισθήσεις και παρόντες με επίγνωση. Το «ΑνθίΖω» αποτελεί επιστέγασμα της επιστημονικής και κοινωνικής προσφοράς της μέσα από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία ΑΚΟΣ, η οποία αναδεικνύει τη σημασία της πρόληψης για να διασφαλίσουμε πολλά και ποιοτικά χρόνια ζωής ενώ παράλληλα στηρίζει μέσα από δράσεις τους αποθεραπευμένους από τον καρκίνο.

Όπως σημειώνει η δρ Κατσώχη: «Αν αφουγκραστούμε τη φύση και συντονιστούμε με τον ρυθμό της, θα εγκαταλείψουμε βλαβερές συνήθειες και θα ζήσουμε υγιείς. Για την ΑΚΟΣ, ανθίζω σημαίνει είμαι εξωστρεφής, επικοινωνώ και κοινωνώ τις χαρές της ζωής».

Τα έσοδα από τις πωλήσεις του λευκώματος θα διατεθούν για τους σκοπούς και τις δράσεις της ΑΚΟΣ.

ΑΠΕ

 


NEWSLETTER